Ceasuri & Bijuterii

Bijuterii în versuri

25 mar 2011 46 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Bijutierul-poet Roberto Coin aseamănă creaţiile sale cu muzica din versurile filozofului Platon. Desăvârşirea despre care designerul vorbeşte se regăseşte în mici detalii din noile sale colecţii de bijuterii denumite Haute Couture, Octopus Collection, Scor­pion Collection şi Fireworks Collec­tion.

Printre piesele glamour se regăsesc inele şi cercei din aur alb şi safire negre sau diamante şi topaz, turmaline şi diamante fără culoare. Bijutierul a realizat forme inspirate de natură - Octopus Collection şi Scorpion Collection, dar şi bijuterii asemănătoare cu "focurile de artificii".

Cerceii şi inelul în formă de caracatiţă dau impresia unei invazii, ce-i drept inofensive şi delicate, a animalelor subacvatice. Doar că în colecţie braţele lungi devin statice, din aur, bătute în diamante şi safire negre.

Bijuteriile ce iau forma unor scorpioni în Scorpion Collection par la fel de "letale" la prima vedere, dar nu sunt periculoase decât pentru "fashion victims" care vor cădea pradă cu siguranţă în faţa metalelor preţioase bătute cu diamante negre.

Alături de acestea, Roberto Coin a mai realizat colecţia Fireworks care duce cu gândul la o noapte luminată de explozii de artificii în pietre colorate precum topaz, peridot, safire albastre şi iolit.

Odată cu lansarea acestor noi colecţii casa de bijuterii Roberto Coin a deschis recent şi două locaţii exclusiviste, în Praga şi Moscova, pe lângă buticurile din Statele Unite , Marea Britanie şi Italia.