Ceasuri & Bijuterii

Bijuterii brodate

24 apr 2014 329 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Carrera y Carrera s-a inspirat anul acesta pentru noua colecţie prezentată la Basel dintr-o legendă orientală magică ce îmbină tradiţiile chinezeşti cu cele spaniole.
 
Povestea spune că în urmă cu 46 de secole, o prinţesă din China pe nume Liu-Tsu a fost obligată la 14 ani să se mărite cu un barbar pe nume Khan, din motive politice. Pentru a se răzbuna, prinţesa a brodat pe şalul său cel mai bine ascuns secret al Orientului îndepărtat - secretul broderiilor imperiale - şi l-a aruncat în ocean. Legenda continuă, iar secole mai târziu căpitanul navei San Felipe, ce cutreiera mările din Manila, Acapulco şi până în Sevilia, a descoperit în mare acest şal. În aceeaşi noapte însă o furtună a pornit, iar nava a ajuns naufragiată în portul din Sevilla. Nimic nu s-a mai ştiut de căpitan sau de echipaj, însă şalul a fost găsit pe navă şi recuperat de iubita căpitanului, o aristocrată care a păstrat secretul şalului, împreună cu un artizan comisionat să reproducă secretul broderiei imperiale. Cu timpul şalul aruncat de Liu-Tsu în mare a devenit cunoscut ca „Manila shawl“ şi considerat o adaptare între tradiţiile chinezeşti şi simboluri spaniole.
 
Şalul de Manila, originar din China, este realizat din mătase naturală şi e în întregime lucrat manual, iar pentru finalizarea sa e nevoie de câteva luni de brodare atentă, de către artizani pricepuţi. Carrera y Carrera dezvăluie astfel legenda şalului în noua sa colecţie de bijuterii Seda Imperial. Parte din noua colecţie e şi linia Garzas (trad. - barză) - piese ce poartă simbolul berzei, des întâlnit printre elementele decorative ale şalurilor de Manila. Barza simbolizează venirea primăverii, schimbarea vieţii şi este un talisman care atrage fericire şi prosperitate. Conform anticei arte a Feng Shui-ului, imaginea berzei este folosită pentru a îndepărta energia negativă. Bijuteriile semnate de Carrera y Carrera înfăţişează berze sculptate în aur strălucitor, îmbinat cu aur mat, în stilul caracteristic al brandului spaniol, iar pe lângă ele sunt brodate în aur mici detalii ce amintesc de preţiozitatea faimosului şal de Manila.