Ceasuri & Bijuterii

Arta meşteşugului

17 mar 2014 139 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

De câţiva ani Cartier şi-a luat sarcina de a reînvia arta meşteşugului, îmbinând-o în acelaşi timp cu inovaţiile din industria orologeră. Anul acesta, ceasurile cu diametrul de 42 mm din colecţia Ballon Bleu de Cartier au primit un cadran special ce îmbină flori imortalizate şi bijuterii preţioase. Pentru prima oară în industrie , artizanii Cartier au imortalizat petale de flori, sculptând apoi din ele pene de păsări cu ochi şi cioc din pietre preţioase, ce atrag atenţia inevitabil printr-o explozie de culori. Procedeul pentru imortalizarea florilor necesită ore bune de lucru. Petalele sunt mai întâi păstrate într-o soluţie specială, colorate în diferite nuanţe şi apoi tăiate miniatural pentru a deveni penele fine ale unui papagal cu ochi din smarald şi cioc din onyx.

Ceasul Floral Marquetry Parrot din imagine este dotat cu un mecanism mecanic şi e rezistent la apă până la 30 de metri.  Bezelul ceasului cu carcasă din aur alb de 18 carate, este bătut cu 124 de diamante şi e accesorizat perfect cu  o curea din piele albă de aligator. Ceasul a fost realizat într-o ediţie limitată de 20 de piese.

Din colecţia Les Indomptables de Cartier s-au făcut remarcate la târgul SIHH de anul acesta, şi modelele ceas/broşă  de la Cartier, având ca subiect principal animale preţioase, ce puteau fi scoase din mediul lor (cadranul lucrat artizanal) şi folosite ca broşe. Crocodilul din imagine este realizat din aur galben cu ochi din smarald şi este bătut în diamante brilliant, la fel ca şi bezelul. Ceasul este dotat cu un mecanism quartz şi este realizat într-o ediţie limitată de 50 de piese.