Ceasuri & Bijuterii

A doua oară în jurul lumii

03 apr 2014 588 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În urma succesului avut anul trecut cu modelele de ceasuri din colecţia  Classics Manufacture Worldtimer,  Frederique Constant va lansa anul acesta la Basel două modele cu aceleaşi specificaţii, însă cu alte „veşminte“.  

Cadranul modelului FC-718WM4H6B (din imagine) păstrează în centru harta lumii, gravată în stil guilloche, în timp ce ambele modele noi Worldtimer dispun de un subafişaj pentru dată în dreptul orei 6 şi de un disc inscripţionat cu 24 de ore, cu indicator pentru zi şi noapte.

Toate funcţiile ceasului Worldtimer pot fi accesate prin simpla utilizare a remontoarului, la fel ca şi în cazul modelelor anterioare.

 Funcţia Worldtimer, ce permite purtătorului să verifice ora în mai multe locuri pe glob,  poate fi activată prin selectarea oraşului dorit şi plasarea acestuia în dreptul orei 12.00, pe cadran.

Discurile interne se sincronizează apoi automat şi permit citirea timpului în toate cele 24 de oraşe vizibile pe cadran.

Cele două ceasuri sunt echipate cu mecanisme FC-718 cu rezervă de putere de 42 de ore şi sunt completate de data aceasta cu brăţări din oţel.