După Afaceri

Ce este nou în Bucureşti în luna mai, care sunt evenimentele pe care nu trebuie să le rataţi: o degustare de vinuri româneşti la Revino sau o "porţie" copioasă de artă la Art Safari

11 mai 2018 764 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Primăvara lasă cale liberă verii dulci, aromate, dezmierdătoare şi aduce cu ea evenimente care fac mai uşoară aşteptarea până la concediu. Ştim că nu-i uşor! Tocmai de aceea, După Afaceri Premium trece în revistă - la propriu – noutăţile lunii mai şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

 

Piscină cu vedere către infinită

Complexul hotelier de patru stele Ramada Parc & Plaza Bucharest dă startul, în luna mai, sezonului de vară. Odată cu porţile care se deschid larg în faţa sezonului fierbinte, Ramada inaugurează şi piscina în aer liber, parte a Vitality Wellness Club, una dintre destinaţiile de Spa & Wellness din Bucureşti. Şezlonguri confortabile, jacuzzi „all seasons”, amplasat în cadrul piscinei, pool bar cu o infinitate de cocktailuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice – toate vin la pachet cu relaxarea în piscina care oferă vedere către cerul liber. Lor li se adaugă preparatele culinare semnate de chef Ashlie Dias, originar din India. El a venit în România în urmă cu mai bine de opt ani, după ce paşii l-au purtat în jurul lumii, ajungând să gătească în mai multe locuri din Statele Unite ale Americii – precum San Francisco, Hawaii, New York, Miami, dar şi în oraşe europene precum Lyon.

Vitality Wellness Cluj, întins pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, deserveşte atât clienţii hotelurilor Parc şi Plaza, cât şi vizitatorii din exterior, care vor să-şi facă un abonament, atât pentru piscină, cât şi pentru celelalte facilităţi ale clubului.

 

Tonomatul de melodii

Grupul Postmodern Jukebox revine la Bucureşti pe 16 mai, la Sala Palatului, unde va reinterpreta – ceea ce ştiu cel mai bine să facă artiştii trupei – melodii mai vechi sau mai noi, cunoscute însă de toată lumea. Postmodern Jukebox, ai cărui membri sunt în permanentă rotaţie, a devenit cunoscut pentru abordarea originală din domeniul muzicii, ei reinterpretând hituri moderne sub forma unor genuri muzicale mai puţin populare în zilele noastre, precum swing sau jazz. Grupul a fost fondat în anul 2011 de pianistul Scott Bradlee. De altfel, majoritatea videoclipurilor încărcate iniţial pe YouTube erau filmate în sufrageria lui Bradlee, însă ulterior locurile alese au început să fie mai sofisticate. Astfel, puteţi asculta melodii cântate în original de artişti precum Lady Gaga, Katy Perry, Selena Gomez sau Maroon 5, dar reinterpretate în stilurile secolului XX.

„Încă de când eram în şcoala generală, am ştiut că eram un suflet bătrân. În timp ce prietenii mei ascultau hiturile pop ale anilor ’90, eu ascultam jazz. Ani mai târziu, când eram muzician în New York, am pus bazele Postmodern Jukebox, ca o modalitate de a aduce înapoi la modă sunetele muzicii clasice care îmi plăceau”, povesteşte Scot Bradlee.

Grupul are în total aproape 50 de artişti şi încă pe atâţia instrumentişti. O parte dintre ei pot fi văzuţi – dar mai ales ascultaţi – în mai la Bucureşti. Ar fi păcat să-i rataţi.

 

REVINO. A treia oară

Mai bine de 30 de producători locali de vinuri vor participa în perioada 12-14 mai la cea de-a treia ediţie a evenimentului „REVINO - Bucharest Wine Fair”, dedicat vinului şi turismului viticol. Târgul, ce se va desfăşura la hotelul Novotel din Capitală, este interesant pentru pa­sionaţii de vinuri, gastronomie şi turism, dar şi pentru cei curioşi să descopere din secretele licorii lui Bacchus şi ale cramelor româneşti. Astfel, vizitatorii au po­sibilitatea să deguste vinurile unora dintre cei mai importanţi producătorii locali şi nu numai. Ei vor descoperi zonele viticole şi vor putea să-şi plănuiască vizite la cramele din ţară. Mai mult, în cele trei zile ale eve­nimentului se vor organiza o serie de masterclass-uri interactive. Eveni­men­tul este organizat de CrameRomania.ro şi ReVino.ro, două platforme care promovează turis­mul viticol şi vinul românesc.

 

 

Plimbare nocturnă prin muzee

În noaptea de 19 mai, muzeele şi-au făcut program special. Dacă ziua vi se pare prea demodat să vizitaţi un muzeu, puteţi profita şi anul acesta de noaptea aleasă special pentru acest scop. Evenimentul are loc atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării, iar în avansul ediţiei a 14-a organizatorii au distribuit o serie de zece filme documentare scurte despre feţele neştiute a zece muzee din Capitală, poveşti reproduse de vocea Maiei Morgenstern. Actriţa vorbeşte despre lucrări celebre, care însă nu pot fi expuse, despre cum se face restaurarea într-un muzeu, care sunt tehnicile folosite, cum se lucrează pentru organizarea expoziţi-ilor, ce presupune activitatea unui educator muzeal şi alte subiecte similare. O plimbare prin muzee nu a stricat nimănui şi dacă aveţi noroc şi de o noapte cu temperaturi ridicate, satisfacţia va fi şi mai mare. Îndrăzniţi!

 

 

De amorul artei

În perioada 11-20 mai, în Piaţa George Enescu din Bucureşti se va desfăşura cea de-a cincea ediţie a Art Safari, cel mai cunoscut eveniment de artă din România, cu zeci de mii de vizitatori per ediţie. Evenimentul revine în Piaţa George Enescu unde a început totul în 2014. De această dată, Art Safari va avea un pavilion expoziţional construit de o firmă din Germania.

Va fi vorba de un muzeu temporar care va fi segmentat în patru părţi relativ egale. Într-unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie curatoriată de Hervé Mikaeloff, care momentan este curator pentru grupul LVMH, cel mai important jucător din industria mondială de lux, ce cuprinde branduri precum Louis Vuitton.

Cea de-a doua expoziţie o are drept curator pe istoricul de artă Alina Şerban care va aduce laolaltă opere de artă de tezaur.

A treia expoziţie din acest an reprezintă o premieră la Art Safari, este vorba de colecţia de artă a BCR care va fi expusă public pentru prima dată. Ultima, dar nu cea din urmă, va fi o surpriză.