După Afaceri

Câţi bani face Grumpy Cat, una dintre cele mai cunoscute pisici de pe internet

17 nov 2013 4154 afişări de Ştefan Stan
Din aceeaşi categorie

Pisica Grumpy Cat, una dintre cele mai populare imagini de pe internet, a ajuns să valoreze un milion de dolari, la un an şi jumătate de la prima apariţie în public conform New York Magazine.

Prima imagine cu pisica a fost publicată pe 4 aprilie 2012. De atunci, peste 100.000 de tricouri cu Grumpy Cat au fost vândute, imaginea devinind un brand online.

Numele real al pisicii „Grumpy Cat” este Tardar Sauce. Proprietara, Tabatha Bundesen, spune că pisica are în permanenţă o  expresie morocănoasă din cauză că suferă nanism, o dereglare endocrină care afectează atât oamenii, cât şi animalele.

 Managerul imaginii pisicii este Ben Lashes, care se ocupă şi de Nyan Cat, un personaj animat care a generat pe YouTube peste 100 de milioane de vizualizări.

Conform Oficiului de brevete din SUA, Grumpy Cat Inc. Corp. Ohio a depus o aplicaţie pentru a obţine drepturi exclusive asupra imaginii pisicii. Proprietarii au început să vândă ulterior şi căni şi tricouri cu imaginea Grumpy.

Grumpy Cat a apărut şi în show-ul Friskies "Will Kitty Play With It?". Pentru transportul pisicii, Friskies a plătit pentru un zbor la clasa I, un hotel privat, un pat matrimonial, un asistent personal şi un şofer care a condus felina într-un BMW X5.

 

 

Sursă imagine: grumpycats.com