După Afaceri

Brandul de modă COS participă la Salone Del Mobile cu o instalaţie realizată din module de bioplastic imprimate 3D. GALERIE FOTO

07 feb 2019 473 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Retailerul de modă COS, parte a grupului suedez H & M, va participa la ediţia din acest an a Salone Del Mobile cu o instalaţie digital produsă de arhitectul francez Arthur Mamou-Mani. Acesta este cel de-al optulea an consecutiv în care retailerul semnează un astfel de parteneriat şi merge la unul dintre cele mai importante evenimente de design din lume. Colaborarea dintre COS şi Arthur Mamou-Mani, ce deţine studioul cu acelaşi nume, este prima de acest gen.

„Instalaţia ce va fi expusă, creată de către Mamou-Mani imaginează viitorul designului, tehnologiei şi inovaţiei. Aceasta utilizează o formă structurală pentru a transporta spectatorul din curtea Palatului Isimbardi, clădit în secolul XVI, în grădina din împrejurul său, conectând arhitectura cu natura”, spun reprezentanţii COS. De altfel, Instalaţia va putea fi văzută de public în perioada 9 - 14 aprilie 2019 la Palatul Isimbardo, Corso Monforte 35, 20122 din Milano, o clădire istorică ce datează din secolul XVI.

Coridorul creat va fi construit din module de bioplastic imprimate 3D, generate de un software cu sursă deschisă ce utilizează designul parametric: un proces algoritmic ce oferă siguranţă structurală şi optimizează utilizarea materialelor.

”Suntem inspiraţi de felul în care munca lui Mamou-Mani se îndreaptă către noi oportunităţi în design. Uzul materialelor şi tehnologiei sustenabile dezvoltă o nouă manieră de expresie futuristică, însă totodată reminiscentă a meşteşugului tradiţional”, spune Karin Gustafsson, director creativ al COS.

COS este un brand apărut pe piaţă în 2007 şi care s-a poziţionat încă de la început pe segmentul premium. Spre deosebire de cele mai multe nume din modă, care se lasă „furate“ de trenduri, COS a fost sezon de sezon fidel designului minimalist care l-a consacrat.

Brandul de modă a colaborat de-a lungul anilor pentru diferite proiecte cu The Serpentine Galleries, Salone del Mobile, The Guggenheim din New York, Frieze din Londra şi New York, Design Miami/, Opening Ceremony sau Mr Porter şi cu artişti precum Snarkitecture, Sou Fujimoto, Studio Swine, The Donald Judd Foundation şi AFSO / ANDRÉ FU.
La Salone del Mobile COS a mers cu proiecte unde a lucrat alături de Gari Card, Bonsoir Paris, Nendo Snarkitecture, Sou Fujimoto şi Phillip K. Smith III. Brandul cu sediul la Londra a avut şi o colaborare cu Studio Swine, a cărui instalaţie „New Spring” a câştigat titulatura de “Cea mai Captivantă Expoziţie” oferită de Milano Design Award în cadrul Săptamânii de Design din Milano în 2017. Ulterior, aceasta a fost expusă la Design Miami/ şi la The Bell Tower în Chang Ning din Shanghai în 2019.

Arthur Mamou-Mani este un arhitect francez, bazat în Londra, specializat într-un nou stil architectural creat şi fabricat digital. Profesor la Universitatea Westminster, el a creat platforma WeWantToLearn.net împreună cu Toby Burgess pentru a le oferi studenţilor o modalitate de a-şi împartăşi ideile. Platforma are peste 1,4 milioane de vizualizări de la lansare şi până astăzi. Mamou-Mani este proprietarul Fab.Pub, un laborator de creaţie digitală şi colaborator al Silkworm, software (open-source) ce imprimă 3D.

Mamou-Mani a studiat la École Nationale Supérieure d'Architecture din Paris-Malaquais şi este, de asemenea, certificat de London Architectural Association din 2008. După terminarea studiilor, a lucrat pentru Atelier Jean Nouvel şi Zaha Hadid Architects pentru ca mai apoi, în 2011, să îşi deschidă propriul atelier.

Proiectele sale se întind pe o arie vastă, de la Templul Galaxia de la ediţia din 2018 a Burning Man, la robotul Polibot.

“Sper ca fuziunea dintre imprimarea 3D distribuită la scară largă, uzul bioplasticului şi al unui software parametric, va oferi o privire spre viitor şi va demonstra cum această tehnică digitală poate avea un impact pozitiv asupra lumii”, spune el.