După Afaceri

Barcelona, un oraş de vis

19 mar 2014 597 afişări
Din aceeaşi categorie

Dacă există cu adevărat o criză în această lume, ea sigur a ocolit în mare măsură Barcelona.Şi am milioane de dovezi în acest sens, adică mulţimile de turişti care au împânzit oraşul şi magazinele catalane în luna august, pe o vreme superbă. 

Am ajuns târziu la Barcelona, adică abia în anul de graţie 2013, mult după ce pasionaţii de turism şi-au trecut în palmares una dintre perlele Mediteranei. De ce-am ajuns târziu? Sincer, nu ştiu, probabil că şi din cauza faptului că reperele culturale spaniole din viaţa mea nu au fost la fel de puternice precum cele franţuzeşti sau englezeşti.

Totuşi, regizorul Almodovar a avut un cuvânt greu de spus când am ales destinaţia de vacanţă pentru că scena din filmul “Totul despre mama mea”, când personajele stau de vorbă în Hopital del Mar, cu o vedere fabuloasă spre marea cea albastră mi-a rămas întipărită pe retină. Aşa că mi-am rezervat o cameră la un hotel aproape de celebra Piaţă Catalunia şi m-am pregătit să descopăr atracţiile atât de valorificate de conaţionali în poveşti, poze pe Facebook etc.

Citiţi mai multe detalii pe www.csid.ro