Auto

Reportaj: Abu Dhabi - pasiunea pentru viteză

31 ian 2012 255 afişări de Business Magazin
Din aceeaşi categorie
Reportaj: Abu Dhabi - pasiunea pentru viteză

Emiratele Arabe doresc cu tot dinadinsul să facă parte din elita mondială, indiferent de domeniu. Dacă Dubai este renumit pentru pasionaţii de shopping, Abu Dhabi începe să devină metropola favorită a pasionaţilor de motorsport.

Imediat cum cobori din avion în Abu Dhabi pricepi că tocmai ai intrat într-o altă lume decât cea europeană şi că te afli undeva între Europa, America şi Orientul Mijlociu. Totul este bilingv - arabă şi engleză, iar imediat ce cobori din avion începi să observi fie reclame la automobile, fie la circuitul Yas Marina, unde în luna noiembrie a fiecărui an este organizată cursa de Formula 1 din Emiratele Arabe Unite.

Ceea ce face din Emirate un loc unic este curăţenia. Nu există praf, pe drumuri nu există nisip, cu toate că dunele sunt exact lângă autostradă, în timp ce pe unele şosele din România există suficient nisip şi pietriş pentru a face pe cineva să creadă că este în Sahara. În Emirate totul este proiectat pentru pasionaţii de automobile. Fie că vorbim de autostrăzile cu cinci sau şase benzi pe sens în mare parte iluminate impecabil, de parcările care pot găzdui sute sau chiar mii de SUV-uri americane, dar şi de complexul Yas Marina cu circuitele sale. În acest context, faptul că în Abu Dhabi găseşti primul parc de distracţii Ferrari World nu mai surprinde pe nimeni. Adăugând la acestea şi faptul că în Emirate temperaturile din timpul iernii urcă până la 20 de grade Celsius, înţelegem de ce este perioada perfectă pentru piloţi să se antreneze pentru începerea sezonului de Formula 1.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro