Auto

Există în continuare veşti bune şi care vin din Marea Britanie, nu doar ştiri despre Brexit. Marca britanică MINI vine cu cele mai puternice modele produse vreodată şi omologate pentru şosele din istoria de 60 de ani a casei

14 iun 2019 927 afişări de Bogdan Alecu
Din aceeaşi categorie

MINI este un brand de imagine, de stil şi este totodată o marcă sportivă, motiv pentru care cei de la BMW Group au decis să ducă totul la un nou nivel. Şi au reuşit cu cele mai puternice MINI construite vreodată.

Există în continuare veşti bune şi care vin din Marea Britanie, nu doar ştiri despre Brexit. Marca britanică MINI, aflată în portofoliul BMW din anul 2000, are acum în gamă cele mai puternice modele produse vreodată şi omologate pentru şosele din istoria de 60 de ani a casei.

Motorul turbo cu patru cilindri, care dezvoltă 306 CP, al noilor MINI John Cooper Works Clubman şi MINI John Cooper Works Countryman face ca acestea să prezinte performanţe  deosebite în segmentul compact premium. La ambele modele, motorul foarte puternic este combinat standard cu noua transmisie sport, cu tracţiunea integrală şi, desigur, cu un şasiu adaptat special. Toate acestea permit ca sentimentul de motorsport John Cooper Works să atingă o dimensiune complet nouă a performanţei. O maşină aparent mică ascunde astfel „o ambiţie“ mare.

Cei de la MINI promit acum accelerări mai puternice şi o acustică atractivă a nou dezvoltatului sistem de evacuare sport specific modelului.

Cea mai recentă dezvoltare din sistemul de tracţiune integrală ALL4 a fost coordonată cu precizie cu puterea mare a motorului şi a îmbunătăţit potenţialul dinamic al noilor MINI John Cooper Works Clubman şi MINI John Cooper Works Countryman.

Pachetul general creat de John Cooper Works, cu dinamica, agilitatea şi precizia specifice, este completat de dotări de design exterior specifice modelului, care contribuie la optimizarea caracteristicilor aerodinamice ale automobilului şi a designului conductelor de aer.

Alte accente de exterior specifice modelului includ culoarea roşie contrastantă, opţională pentru acoperiş şi capacele oglinzilor, designul individual pentru hublourile laterale ale semnalizatoarelor suplimentare şi sigla John Cooper Works de pe grila radiatorului şi hayon. Priza de aer centrală a ambelor modele are o structură tip fagure.

Şi admisia la MINI John Cooper Works Countryman are un contur roşu. Un element transversal roşu subdivizează grila radiatorului, cu design nou, a noului MINI John Cooper Works Clubman. Farurile, stopurile şi şorţul spate prezintă şi ele noul design al celei mai recente actualizări pentru MINI Clubman. În esenţă însă, designul este cel clasic, dar vine cu o serie de elemente contemporane.

Maşinile MINI sunt printre cel mai uşor de recunoscut ca design, constructorul auto rămânând de-a lungul anilor fidel aceluiaşi stil.

Dar când vine vorba de specificaţii tehnice, maşina aparent cuminte - dacă ne ghidăm după exterior -, poate deveni o „fiară“.

Nu degeaba britanicii au folosit aceste automobile pentru a reuşi să scape după jaf.  Nu, nu în realitate, ci în filmul The Italian Job din ’69. Remake-ul american din 2003, ce îi are în rolurile principale pe Mark Wahlberg şi Charlize Theron, adaptează povestea, dar păstrează esenţa, şi anume maşinile MINI Cooper.

Esenţele tari sunt ascunse de fapt în sticluţe, pardon, în maşini mici. Pardon, MINI.