Auto

Conceptul de maşină electrică de la Toyota care nu trebuie băgată în priză. Funcţionează cu hidrogen şi aer. VIDEO şi Galerie FOTO

07 ian 2014 5217 afişări de Ştefan Stan
Din aceeaşi categorie

Toyota a lansat luni la show-ul internaţional de inovaţii CES 2014 conceptul de maşină electrică FCV, propulsată de un combustibil obţinut din combinarea hidrogenului şi aerului, scrie Mashable.

Toyota FCV este un sedan cu patru uşi, de talie medie, care nu are nici un fel de emisii de noxe, singurele „reziduri” fiind vaporii de apă degajaţi. Conceptul Toyota este o maşină electrică, dar care nu trebuie băgată în priză pentru a fi alimentată. Combinaţia de aer şi hidrogen creează atât apă, cât şi electricitate, folosite pentru a propulsa maşina.

„Hidrogenul funcţionează foarte bine cu oxigenul pentru a crea apă, electricitate şi nimic mai mult. Multă vreme maşinile cu hidrogen au fost văzute ca o tentativă nereuşită. Au fost într-adevăr multe dificultăţi, mai ales producerea unei maşini la un preţ accesibil”, a declarat un reprezentant al companiei japoneze.

Maşina are o autonomie de 500 km. Un impas major pe care noua tehnologie îl întâmpină este lipsa staţiilor de alimentare alternativă, care sunt foarte greu de găsit în prezent.

Toyota a încheiat un parteneriat cu Programul de energie din cadrul Universităţii Irvine din California pentru a cartografia locaţiile staţiilor de alimentare cu hidrogen. Ţinta Toyota este să facă posibilă alimentarea la o distanţă de numai 6 minute de orice locaţie din California. Statul american a aprobat o finanţare de peste 200 de milioane de dolari pentru construcţia a 20 de noi staţii de alimentare cu hidrogen până în 2015.

Toyota FCV este aşteptată pe piaţă începând cu 2015.