Auto

Ce maşini se lansează la Salonul Auto de la Detroit - GALERIE FOTO

10 ian 2012 1351 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie

Salonul auto de la Detroit este mai strălucitor ca niciodată, marile companii revenind la viaţă după o recesiune lungă şi grea, scrie The Guardian. Salonul, deschis presei ieri, beneficiază de prezenţa tuturor marilor producători auto după ce Nissan a decis să îşi expună din nou maşinile după trei ani de absenţă.

Pentru a ilustra diferenţele faţă de ediţiile "de criză" trebuie prezentat doar exemplul Ford. Anul trecut conferinţa de presă s-a desfăşurat printre maşinile expuse. Anul acesta, când compania a lansat cele mai multe modele din istoria sa, Ford a ţinut conferinţa de presă într-un ministadion.

Ford, alături de ceilalţi doi producători din Detroit, Chrysler şi General Motors, au înregistrat creşteri de două cifre ale vânzărilor anul trecut pe piaţa americană. Regenerarea Chrysler şi GM a fost foarte rapidă în condiţiile în care cele două au trecut în timpul recesiunii printr-un faliment controlat de stat ce a costat miliarde de dolari bune din banii contribuabililor.

La lansarea noului Dodge Dart, Reid Bigland, şeful brandului Dodge a declarat: "Suntem fericiţi că ni s-a acordat o a doua şansă. Am trecut prin iad şi nu vrem să mai ajungem acolo".

Anul acesta economia de combustibil este cuvântul de ordine, chiar şi printre producătorii americani, renumiţi pentru maşinile puternice care înghiţeau mult combustibil.

Luxul este la el acasă la Salonul auto de la Detroit. Duminică noapte oamenii au plătit 500 de dolari pentru a vedea 28 dintre cele mai scumpe maşini într-un show ce a precedat Salonul. Au fost expuse maşini în valoare de 8 milioane de dolari, printre care un Aston Martin One-77 şi un McLaren MP4-12C.

Citeşte şi: