Auto

Capricii După Afaceri: Dana Cortina

24 oct 2012 380 afişări
Din aceeaşi categorie
Capricii După Afaceri: Dana Cortina

 

 

Dana Cortina controlează în prezent importurile mărcii Porsche pe piaţa locală şi a readus vânzările la nivelul de dinainte de criză, a relansat Bentley într-un an în care vânzările de maşini de lux au continuat să scadă şi se pregăteşte ca anul viitor să "atace" segmentul supersport cu Lamborghini.
 

Care au fost cele mai mari provocări după preluarea Porsche de către PIA?

Definirea precisă a clientului Porsche şi descoperirea celor mai bune căi de a intra în conversaţie cu acesta. Posesorii de Porsche sunt oameni pasionaţi de condus, care-şi iubesc foarte tare maşinile şi cunosc în detaliu marca şi valorile acesteia.

Care a fost cel mai bun an şi de ce?

Pentru marca Porsche, până acum cel mai bun an a fost 2007, dar şi anul acesta a debutat în forţă. Nu aş vrea să anticipez, dar Porsche tinde să ofere surprize plăcute. Anii cu volume semnificative de vânzări sunt, de regulă, cei în care avem şi un număr mare de lansări de noi modele.

Ce aţi face diferit acum dacă aţi lansa un brand de lux?

Brandurile de lux sunt preţioase mai ales prin poveştile lor, prin performanţele sau caracteristicile care le-au ajutat să scrie istoria. Când descoperi aceste poveşti sau aceste calităţi, legătura ta cu marca respectivă e mai profundă şi mai durabilă. Astăzi m-aş axa mai mult pe asta dacă ar fi să lansez o marcă nouă. Savoir vivre este un concept care începe să fie redescoperit şi preţuit şi la noi în ţară.

Ce înseamnă lux pentru dumneavoastră?

În general, luxul pentru mine este posibilitatea de a mă bucura de frumos, în toate formele sale.

Ce locuri sau lucruri din România asociaţi cu ideea de lux?

Unul dintre locurile care au devenit emblematice pentru lux, aşa cum l-am descris mai devreme, dar şi prin calităţile sale intrinseci (arhitectură, décor), sau prin activităţile cu care e asociată ar fi Biblioteca Centrală Universitară, proaspăt renovată, păstrând fidel spiritul epocii.

 

Capricii După Afaceri