Arts & Design

Zürich

24 nov 2009 62 afişări
Din aceeaşi categorie
Zürich

Locuri de relaxare

Cel mai relaxant este lacul. Nu numai ca poti admira Alpii pe fundal, dar in jurul sau sunt foarte multe locuri interesante. Vara te poti relaxa pur si simplu pe mal sau inotand. Iar in timpul iernii sunt foarte placute plimbarile, o bautura calda sau o portie de castane prajite savurate pe o banca.

Cultura

Sunt impresionante varietatea si calitatea ofertei de cultura din Zürich. Mie imi place foarte mult muzeul Heidi Webber creat de Le Corbusier. A fost ultimul sau proiect, care este cu adevarat unic, o opera de arta. Recomand de asemenea The Kunsthaus, una dintre cele mai mari galerii de arta din Elvetia, care detine o colectie splendida de arta medievala si picturi olandeze si flamande.

Restaurante

Zürich se lauda cu peste 2.000 de baruri si restaurante, pe toate gusturile si bugetele. Unul dintre preferatele mele este Mauri's Ristorante La Rocca, care are bucatarie italiana adevarata. Foarte multe restaurante se afla si pe malul lacului Zürich. Pentru bucatarie elvetiana recomand o plimbare pe lac cu Chaes Fondue sau un drum la marginea orasului la Cave Valaisanne Chez Crettol. Desigur trebuie sa incercati Luxemburgli (varianta elvetiana de macaron) si trufele de la Confiserie Sprungli care a jucat un rol crucial in istoria ciocolatei elvetiene.

Hoteluri

Park Hyatt Zürich si Baur au Lac sunt doua hoteluri de cinci stele foarte populare, din centrul orasului, aflate la doi pasi de cartierul financiar si comercial si de Bahnhofstrasse, faimoasa strada de cumparaturi. Dupa o renovare care a durat patru ani, Zürich celebreaza intoarcerea unuia dintre punctele de referinta. Curhaus, construit in 1899, a fost transformat intr-un resort de lux, de unde panorama lacului este incredibila.

Magazine

Zürich este cunoscut ca "micul mare oras" si pentru ca ofera o experienta de shopping similara cu cea din marile orase. Zona de cumparaturi este atat de concentrata incat Zürich poate fi considerat paradisul de shopping al pietonilor. Bahnhofstrasse si zonele care o inconjoara acopera mai putin de un kilometru patrat si putine branduri nu se regasesc acolo. In orasul vechi pe ambele parti ale raului Limmat, sunt nenumarate boutique-uri si magazine de antichitati.

Designeri locali

In oras exista cateva cartiere de designeri. Forchstrasse este districtul pentru tapiterii, Talstarasse/ Nueschelerstrasse este faimos pentru produsele de desgin high-end la comanda si Kreis 4/5 este locul in care gasesti foarte multe produse vintage.

Spectacolul vietii

Dupa cum spuneam, totul se intampla in jurul Bahnhofstrasse si in general in centrul vechi. Fanii fotbalului pot merge la sediul FIFA de pe strada Sonneberg unde sigur vor observa cateva fete faimoase, dar si o panorama impresionanta a orasului.

Evadare din oras

La 45 de minute de oras, in oricare parte ai calatori, descoperi locuri frumoase, lacuri si dealuri unde te poti bucura de natura. O manastire impresionanta se afla in Einsiedl, un exemplu de arhitectura baroca, unde poti descoperi istoria, viata de zi cu zi si spiritualitatea calugarilor. Relaxanta poate fi si o vizita in cateva dintre satele de pe lac, Rapperswil si Lachel. Plus ca partiile de schi sunt la o ora distanta de Zürich.

Ce trebuie sa faca neaparat un calator la Zürich?

Cei care pot trebuie sa viziteze orasul in timpul Festivalului Zürich. Este un eveniment impresionant, dar nu intr-un mod clasic. Nu este organizat intr-un parc, ci in mai multe cladiri si locuri publice. Dureaza aproape o luna si celebreaza cultura si diversitatea Zürich-ului.

Baruri si cluburi

Viata de noapte din Zürich este variata si se gaseste ceva pentru orice gust. Locuri frumoase de relaxare dupa cina ar putea fi Hyatt Bar - pentru oameni, Widder Bar - pentru atmosfera "jazzy", iar The Lounge din Kaufleuten este un loc clasic. Apoi se poate petrece la Icon Club, Indochine, iar pentru cei care vor sa incerce unul dintre locurile legendare trebuie sa mearga la Diagonal Club de la subsolul hotelului Baur au Lac. Imi place clubul pentru atmosfera cool a anilor '70.