Arts & Design

Unde scăpaţi de frigul de afară?Aici găsiţi inspiraţie pentru călătoriile de anul acesta

04 feb 2012 784 afişări de Ioana Mîţu
Din aceeaşi categorie
Unde scăpaţi de frigul de afară?Aici găsiţi inspiraţie pentru călătoriile de anul acesta

Ianuarie, Camping în Muscat, Oman

Primăvara în Oman începe în ianuarie, când temperaturile sunt în jur de 24oC. Este cea mai bună perioadă pentru a explora partea de Nord a Omanului, cu golfurile sale şi munţii Hajar cu altitudini de peste 3.000 m . Potecile şerpuite ale munţilor au fost bătute de generaţii întregi de vânători, păstori şi comercianţi, încă din cele mai vechi timpuri. Aici se găsesc plantaţii de curmali şi sate de munte iar cei care merg cu cortul (e de preferat, pentru o experienţă mai intensă) pot să-şi aşeze tabăra pe platoul înalt Sharaf al Alamayn şi să se bucure de privelişte. Cei mai romantici pot să coboare spre est şi să-şi aşeze cortul pe plaja cu nisip.
Buget estimativ pentru o săptămână: 450 euro / persoană, pentru cei care au cort personal.

Februarie, Fly Fishing în Patagonia, Chile

Gheţarii întortocheaţi, aisbergurile mişcătoare, munţii crestaţi, lacurile limpezi, râurile, izvoarele alpine şi lagunele, formează mediul perfect, în jurul capitalei Coyhaique, pentru nenumărate specii de peşti. Patagonia este unul din cele mai spectaculoase locuri unde se poate face face fly-fish după păstrăvi. Luna februarie este perfectă pentru pescuirea păstrăvilor maron, de 3.5 kg. Pădurile tropicale şi clima temperată favorizează supravieţuirea a sute de specii de păsări, iar pe marginea râului vieţuiesc vidre, nurci şi vulpi.
Buget estimativ pentru o săptămână: 2.000 euro / persoană (transport şi cazare)

Martie, înfloresc cireşii în Japonia

Traducerea mot a mot pentru Hanani înseamnă observarea florilor, dar pentru japonezi înseamnă un singur lucru - înflorirea cireşilor. Este o tradiţie de secole, foarte respectată, iar perioada în care cireşii înfloresc este aşteptată cu nerăbdare de localnici. În jurul cireşilor, vezi cupluri care se bucură de un picnic simplu, dar şi evenimente cu sute de persoane, organizate special pentru această ocazie. Pentru că acest proces durează doar două săptămâni, japonezii îşi iau liber de la serviciu pentru a se bucura de spectacol. Cele mai bune zone sunt rezervate de la primele ore ale dimineţii, iar cele mai populare, precum Kyoto Hirano sau parcul Ueno din Tokyo, sunt luate cu asalt de cei veniţi la picnic.

Aprilie, relaxare în Marea Moartă, Iordania

Despre Marea Moartă se spune ca ar fi locul unde pe vremuri se aflau 5 oraşe biblice - Sodoma, Adma, Teboim, Gomora şi Toar. Acum, oferă unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume. Iar nivelul scăzut al apei, puterea ei curativă şi salinitatea ridicată o fac şi mai atractivă. În prima sau a doua zi de vineri, în luna aprilie, cei carese relaxează plutind pe mare au şi cea mai bună vizibilitate la Maratonul Mării Moarte din Iordania.
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.000 euro / persoană (transport şi cazare).

Mai, cascadele Iguazu, Brazilia

Iguazu, aflat la graniţa dintre Brazilia şi Argentina, formează prin cele 275 de cascade individuale un adevărat spectacol. Se spune ca cele de pe partea Argentinei sunt cele mai spectaculoase şi se văd perfect de pe pasarelele panoramice din Brazilia. La aceste pasarele se poate ajunge urmând cărările prin jungleă. Alături de păsări frumoase, viu colorate şi grupuri de fluturi, curcubeele formate la căderea apei transformă primăvara aici într-un paradis exotic.
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.300 euro / persoană (transport şi cazare).

Iunie, nopţi albe în St Petersburg, Rusia

Între lunile mai şi iunie, atunci când Polul Nord este orientat spre soare, St Petersburg se scaldă neîncetat în lumină. Practic soarele nu coboară sub linia orizontului nici măcar noaptea. Desi aceste nopţi albe nu au loc doar în St Petersburg, arhitectura oraşului adaugă mult romantism. O plimbare pe râul Neva va completa experienţa magică.
Buget estimativ pentru o săptămâna: 500 euro / persoană (transport şi cazare).

Iulie, cinema în aer liber, Atena, Grecia

Nopţile de vară anunţă în Atena sosirea sezonului de cinema în aer liber, când mai mult de 100 de teatre îşi deschid cortinele în faţa publicului. Puţine astfel de experienţe se compară cu tradiţia ateniană, unde filmele unesc grupuri de oameni, în parcuri, în grădini izolate sau pe terasele clădirilor. Cinema-ul în aer liber a debutat în Grecia în secolul XIX, iar astăzi filmele care rulează sunt fie melodrame, fie filme mute, fie filme celebre de la Hollywood. Filmele horror alb - negru sunt cele mai aşteptate de cinefili, ducându-i aproape de începuturile cinematografiei.
Buget estimativ pentru o săptămână: 500 euro / persoană (transport şi cazare).

August, înot printre fiorduri în Sognefjord, Norvegia

Spre deosebire de alte luni ale anului, temperatura apei în cel mai lung fiord din Norvegia, pe coasta de vest, ajunge în august la 15oC. Supranumit ai "Regele fiordurilor", Sognefjord reprezintă cea mai mare provocare pentru înotătorii experimentaţi din Norvegia. Ei înoată într-o apă adâncă de 900 m , printre munţi înalţi de 900 m. În luna august, competitori din toată lumea vin aici să se întreacă în cursa de 3,7 km. Doar 30 de persoane pot participa la acest concurs organizat pe un traseu spectaculos, care traversează strâmtori, printre gheţarii sculptaţi.
Buget estimativ pentru o săptămână: 600 euro / persoană (transport şi cazare).

Septembrie, nopţi în India

Salman Rushdie a surprins perfect frumuseţea zonei Kashmir, în lucrarea Copiii Noptii. O călătorie aici, printre peisaje luxuriante, culori aprinse, arome exotice pare ca ruptă dintr-o pictura. Acum te poţi caza în hoteluri plutitoare, adevărate palate în miniature care-şi plimbă oaspeţii pe apele liniştite ale lacului Dal.
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.200 euro / persoană (transport şi cazare).
Octombrie, templul tigrilor în provincia Kanchanaburi, Thailanda
In centrul provinciei de vest a Thailandei, Kanchanaburi, exista un templu diferit fata de celelalte. Pe lângă meditaţie şi viaţă monastică, templul adăposteşte şi câţiva tigrii. De mai bine de un deceniu, călugării au salvat tigrii aflaţi în pericol din cauza braconajului şi i-au adăpostit aici. În prezent, douăzeci de tigri adulţi şi puii lor îmblânziţi se bucură de ocrotire. Luna octombrie este cea mai liniştită şi vizitatorii pot observa pi chiar apropia în voie de tigrii
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.000 euro / persoană (transport şi cazare).

Noiembrie , luminile nordice în Svalbard Norvegia

Numai cei curajoşi viziteaza Svalbard pe timpul iernii. Cu toate acestea, arhipelagul Svalbard, care se află între nordul Norvegiei şi Polul Nord, are un farmec aparte iarna, chiar daca soarele nu se prea ridică de la pământ. Aici sunt temperaturi de minus 20oC şi urşi polari care pot apărea oricând în oraş, însă cei care se încumetă să vină în această perioada, vor vedea un spectacol impresionant- aurora boreală.
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.000 euro / persoană (transport şi cazare).

Decembrie, Festivalul Sahara Douz în Tunisia

Pe vremuri, cea mai mare oaza din Tunisia, Douz, era folosită pentru târgurile la care beduinii veneau să-si găsească perechea. Astăzi Douz găzduieşte în fiecare an festivalul Sahara Douz, trei zile încărcate de istorie şi traditii, în mijlocul deşertului. Un spectacol impresionant oferit de bărbaţii cu veşminte tradiţionale, călare pe armăsari arabi. Cele mai aşteptate momente ale festivalului sunt cursele de cămile şi paradele militare pe cai.
Buget estimativ pentru o săptămână: 1.000 euro / persoană (transport şi cazare).

Recomandări făcute de compania Jet Set Planner