Arts & Design

Un portret al lui Elizabeth Taylor semnat de Andy Warhol, scos la licitaţie pentru 20 mil. dolari

25 mar 2011 85 afişări
Din aceeaşi categorie

Un portret al actriţei Elizabeth Taylor semnat de artistul pop Andy Warhol va fi scos la licitaţie la New York în luna mai. Intermediarii licitaţiei estimează că vor obţine 20 de milioane de dolari pentru opera de artă, conform Wall Street Journal.

Elizabeth Taylor a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, într-un spital din Los Angeles, unde era internată de mai multe săptămâni din cauza unor probleme de inimă.

Potrivit ziarului american, tabloul este deţinut de Steven Cohen, managerul unui fond de investiţii. Tabloul a fost cumpărat de manager de la un dealer important din New York, conform publicaţiei.

Portretul face parte dintr-o serie de 12 picturi similare realizate de Andy Warhol în 1963, în timp ce actriţa îşi revenea dintr-o boală ce i-a ameninţat viaţa. Un tablou din aceeaşi serie a fost vândut în luna iunie a anului trecut la o licitaţie similară, pentru suma de 8 milioane de dolari.

Elizabeth Taylor - filmele care au făcut-o celebră


Actriţa Elizabeth Taylor
, considerată ultima mare legendă din epoca de aur a cinematografului hollywoodian, a fost înmormântată joi după-amiază, în cadrul unei ceremonii intime, în acelaşi cimitir din Los Angeles unde îşi doarme somnul de veci un alt mare star, bunul ei prieten Michael Jackson.

Zsa Zsa Gabor, o altă legendă a Hollywood-ului, care s-a declarat "inconsolabilă" aflând de moartea bunei sale prietene Elizabeth Taylor, ea a fost spitalizată miercuri şi crede că va fi "următoarea" celebritate care va muri, a anunţat, joi, agentul ei de presă.

Citeşte şi: