Arts & Design

Un berbec care emană căldură artificială? Vedeţi aici cum au transformat designerii radiatorul într-un animal, o operă de artă sau o agrafă de birou.

11 nov 2013 1362 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Când vine vorba de radiatoare şi designul lor inestetic, europenii par să fie în fruntea designerilor care au reuşit să reinventeze într-un mod  creativ aspectul acestora, scrie nytimes.com.

Designerul olandez Guus van Leeuwen a inventat pe vremea când era student la design industrial o colecţie de radiatoare denumite Domestic Animals care se vând acum în varianta electrică pentru preţuri cuprinse între 7.700 de dolari şi 11.600 de dolari. Radiatoarele în forma de căprioară, berbec sau vulpe, sunt acoperite cu blănuri căptuşite cu un material special ce reţine căldura, ce pot fi şi purtate. La rândul său, Hotech, un brand italian a lansat o serie de radiatoare artistice cu nume ca Chagall şi Faberge. De exemplu, modelul David de la Hotech reprezintă torso-ul unui bărbat. Tot o companie italiană Scirocco a realizat şi radiatoare în forme de agrafe de birou iar pentru cei ce doresc un design şi mai conceptual, compania belgiană Jaga a realizat modelul de radiator Crossroads care se vinde pentru preţul de 3. 160 de dolari.

 

Vedeţi mai multe modele aici