Arts & Design

Ultraportabil la patru ace

16 iun 2011 484 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Laptopurile de 13 inchi oferă echilibrul între un ecran şi o tastatură ergonomice, confortabile în utilizare, alături de o greutate decentă şi dimensiuni compacte, fiind perfecte pentru cei care muncesc şi în afara biroului, în călătorii sau la întâlniri de afaceri. Noul Sony Vaio SB, care face parte din această categorie, este dedicat în special zonelor de business, fiind un echipament cu un aspect deosebit şi o fişă tehnică pe măsură.

Are un design elegant, cu linii simple, tăioase, masculine, culori sobre, materiale şi finisaje fără reproş, un adevărat ultraportabil "la patru ace". Capacul negru este construit din magneziu, iar zona de sprijin a palmelor - din aluminiu vopsit gri-albăstrui cu finisaje mate, materiale rezistente care îi conferă durabilitate îndelungată chiar şi la o utilizare intensă.

Aspectul de clasă este susţinut şi de o configuraţie de ultimă oră, performantă şi puter­nică, ce asigură suportul în majoritatea aplicaţiilor de business. Accesul la internet, e-mail, office, la diverşi clienţi ai unor programe dedicate poate face faţă cu brio oricărei situaţii. Din fişa tehnică se remarcă procesorul Intel Core i5-2410M la 2.3 Ghz care are încorporată tehnologie Intel Turbo Boost, frecvenţa acestuia crescând până la 2.90 Ghz când este necesar, de cei 4GB memorie de RAM, dar şi placa video AMD Radeon 6470M, utilă pentru rularea sau editarea materialelor video full HD.

Un alt punct forte al său, pe lângă puterea de procesare, este şi portabilitatea sporită. Diagonala ecranului, dimensiunile şi greutatea au valori care pot oferi atât o utilizare confortabilă, cât şi o manevrare fără efort. Are o grosime de numai 23,9 mm şi o greutate de 1,75 kg, plus un încărcător mic, fiind un echipament uşor de purtat. Acestea sunt plusate de autonomie, acumulatorul standard asigurând aproximativ 5 ore de utilizare în condiţii reale, testat cu Wi-Fi-ul activ, la activităţi tipice de office şi cu placa Intel HD activă în mod Stamina. În plus, într-un corp atât de compact, există şi o unitate optică încorporată.

Are un port USB 3.0 pentru transferul rapid al datelor, un port Ethernet Gigabit, dar şi un modul 3G, un accesoriu important pentru cei care au nevoie de interactivitate permanentă prin intermediul internetului. Ecranul are un finisaj mat, astfel că nu reflectă atât de puternic lumina. Afişează o rezoluţie de 1366x768 pixeli şi imagini clare plus unghiuri de vizualizare largi. Tastatura este de tip chiclet, confortabilă în utilizare şi un excelent suport pentru redactarea rapidă. Touchpad-ul este destul de mare şi răspunde bine la comenzile tactile, dar cele două butoane sunt aşezate pe muchia laptopului, controlul lor fiind mai dificil.

Are un preţ de aproximativ 5.000 de lei, www.sony.ro.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Pro

- Construcţie de calitate

- Configuraţie puternică, de generaţie nouă

- Are 3G şi USB 3.0

- Are unitate optică încorporată

Contra - Preţul de 5.000 lei