Arts & Design

Top 10 cele mai bune locuri pentru un picnic sau cum poate fi dat uitării grătarul din pădurea Băneasa – Galerie Foto

16 apr 2012 3013 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Peru, Italia sau Irlanda sunt câteva dintre ţările care oferă cele mai bune locaţii pentru o masă în aer liber, potrivit unui clasament realizat de revista National Geographic.

O urcare până pe Huayna Picchu, un munte din Peru de pe care se pot vedea ruinele Muchu Picchu, oferă la sosire o perspectivă care-ţi taie respiraţia. Uitaţi de grătare şi luaţi o Inca Kola şi un sendviş cu şuncă peruană, ceapă, chilli şi lămâie verde. Nu pierdeţi totuşi prea multă vreme. Coborârea durează.

Milford Sound este cea mai faimoasă destinaţie turistică din Noua Zeelandă, acest fiord fiind de altfel şi unul dintre cele mai bune locuri pentru un picnic. O sticlă de vin, nişte biscuiţi tradiţionali şi preparatele de gâscă sau de miel sunt perfecte pentru această destinaţie.

Măsline, salam, pizza bianca şi o sticlă de vin sunt toate ingredientele necesare pentru un picnic în inima Romei, adică în grădinile Villa Borghese.

În Singapore, grădinile botanice creează impresia unei păduri tropicale chiar în inima unuia dintre cele mai aglomerate oraşe din lume. Printre cele peste 1.000 de specii care cresc aici, se ţin concerte care pot asezona bine un picnic desăvârşit.

Point Reyes din California este locul ideal pentru un picnic mai ales în lunile ianuarie şi martie când pot fi admirate şi balenele.

Mai bine de 7.000 de specii de plante sunt cultivate în grădina botanică Kirstenbosch din Sudul Africii. Alături de o sticlă de vin şi poate un sendviş de crocodil aici puteţi avea un picnic pe cinste.

Parisul nu putea lipsi din toate aceste locuri bune de picnic, Grădinile Tuileries fiind în opinia jurnaliştilor de la National Geographic unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru o masă în aer liber. Însoţiţi de o prăjitură Mont Blanc puteţi petrece câteva ore bune în aceste grădini.

Parcul Naţional Haleakala din Hawaii este locul ideal pentru un picnic vulcanic. La propiu. Vulcanul nu este activ, iar temperaturile pot oscila destul de mult, dar dacă va prinde noaptea aici puteţi vedea cel mai frumos cer înstelat.

Insulele Aran din Irlanda se află pe harta oricărui iubitor de picnicuri. Cu nişte pâine neagră, somon afumat şi poate nişte whiskey puteţi petrece o după amiază întreaga privind la Oceanul Atlantic.

Grădina de Sculptură Naturală din Washington încheie lista locurilor numai bune de picnic în tonuri de jazz, muzica fiind un element important care contribuie la bunăstrarea iubitorilor de aer liber.