Arts & Design

Tempus fugit

08 apr 2012 212 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Canon

Powershot G1X

Powershot G1X este noul vârf de gamă al compactelor Canon, o cameră potrivită pentru fotografi amatori, dar şi pentru profesionişti aflaţi în căutarea unei soluţii de rezervă. Din punct de vedere vizual impresionează prin designul uşor retro şi corpul robust, cu o carcasă din oţel inoxidabil, care îi conferă rezistenţă la utilizarea în cele mai variate condiţii.

În plus, este prima compactă care încorporează un senzor CMOS de mari dimensiuni, asemănător celor utilizate pe camerele cu obiective interschimbabile, având astfel capacitatea captării unor imagini foto şi video la o calitate foarte bună. Specificaţiile tehnice constau într-un senzor de 14.3 Megapixeli, procesor de nouă generaţie DIGIC5, lentile cu zoom optic 4X, diafragmă maximă f/2.8 şi stabilizator de imagine, ecran LCD de 3 inchi şi capacitatea de înregistrare video la rezoluţii full HD.

Din punctul de vedere al utilizării, camera G1X are control manual complet pentru fotografii avansaţi, întocmai ca la DSLR-uri, dar şi moduri inteligente, cu ajutorul efectelor creative, cu care se pot juca fotografii începători.

Pe koyos.ro are un preţ de aproximativ 3.257 lei.

Asus

LED P1

Cei care au de efectuat prezentări la sediul clientului vor fi recunoscători pentru noul miniproiector Asus LED P1, un echipament cu o greutate de numai 415 grame şi cu dimensiunile unui port-cd, care încape fără probleme alături de ultraportabilul de serviciu.

Premiat deja în cadrul Good Design Award în Japonia şi iF Design Award în Germania, acesta încorporează o lampă de tip Eco-LED care nu conţine mercur şi care are o durată de viaţă de până la 30.000 de ore, aproape 20 de ani la o medie de utilizare de 4 ore pe zi. Asus LED P1 oferă o luminozitate de 200 ANSI lumeni, proiectează imagini HD la rezoluţie 1280x800 pixeli, poate fi instalat foarte rapid şi are funcţie de corectare automată a geometriei proiecţiei.

Poate fi utilizat de la o distanţă de 0,5 - 3 metri faţă de perete sau ecran, imaginea proiectată având o diagonală între 51cm şi 3 metri.

ASUS LED P1 este disponibil la comandă la un preţ de aproximativ de 2000 lei, www.asus.com.

Sony Playstation Vita

Noua consolă portabilă de gaming a celor de la Sony şi-a făcut remarcată prezenţa şi în România. Cu performanţe superioare generaţiei trecute, aceasta încorporează un ecran tactil de 5 inchi care afişează o rezoluţie de 960x544 pixeli, un procesor quad-core plus unitate de procesare vizuală dedicată, două camere foto, conexiune Wi-Fi N, giroscop şi accelerometru.

Poate oferi o experienţă de gaming superioară, atât din punctul de vedere al graficii jocurilor, cât şi al controlului acestora, având chiar o suprafaţă tactilă suplimentară pe spate. În plus, integrează funcţii specifice tabletelor sau smartphone-urilor, cum ar fi un browser de internet, tot felul de aplicaţii de socializare sau capacităţi de redare multimedia, atât video HD, cât şi foto sau audio.

Pe eMag.ro, PsVita cu Wi-Fi costă aproximativ 1.150 lei, iar modelul cu 3G şi GPS, 1.450 lei.

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800 este un adevărat Narcis în lumea smartphone-urilor, impresionând prin designul premium, cu o carcasă din policarbonat dintr-o singură bucată şi un ecran superb Amoled cu marginile uşor curbate, care afişează imagini clare, cu o paletă coloristică vibrantă şi un contrast aparte.

Dintre specificaţiile tehnice amintim de ecranul de 3.7 inchi care afişează o rezoluţie de 800x480 pixeli, de procesor
ul la 1,4GHz, stocarea internă de 16GB, dar şi de camera foto cu lentile Carl Zeiss Tessar şi rezoluţie de 8 Megapixeli care înregistrează videoclipuri la rezoluţii full HD.

Bazat pe sistemul de operare Windows Phone 7.5 Mango al celor de la Microsoft, acesta dispune de toate funcţiile necesare unui smartphone de top, dovedindu-şi utilitatea atât la comunicare vocală sau scrisă, informare sau socializare online, cât şi pentru divertisment sau chiar navigare cu ajutorul hărţilor Nokia.

Are un preţ de aproximativ 1.900 lei, www.nokia.ro.

Lenovo

IdeaPad U300S

Ultrabook-urile atrag întodeauna prin combinaţia perfectă între portabilitate şi puterea de procesare superioară, fiind echipamente dedicate celor care îşi desfăşoară activitatea profesională departe de birou.

Nici modelul Lenovo Ideapad U300 nu face excepţie de la regulă, fiind un portabil elegant, subţire, uşor şi cu o configuraţie tehnică care poate oferi suport pentru accesarea oricărei aplicaţii de business. Într-o carcasă metalică, durabilă, cu o grosime de numai 14,9 mm şi o greutate de 1,32 kg, au fost încorporate un ecran de 13.3 inchi cu o rezoluţie de 1366x768 pixeli, un procesor Intel Core i5-2467M la 1.6Ghz, 4GB memorie RAM, un SSD de 128GB pentru stocare şi tehnologie USB 3.0.

Pe www.koyos.ro, acesta are un preţ de aproximativ 4.750 lei.

Monitorul Philips

248C3LHSW

Cei care utilizează în permanenţă un ultraportabil sau ultrabook cu ecran mic vor aprecia cu siguranţă prezenţa unui monitor suplimentar pe birou, pe care să afişeze imagini mai uşor de vizualizat.

Monitorul Philips 248C3LHSW este alb şi elegant, potrivindu-se de minune în orice birou modern, amenajat în tendinţe minimaliste. Acesta funcţionează pe baza tehnologiei White-LED cu iluminare din spate, are o diagonală de 23.6 inchi şi afişează o rezoluţie full HD (1920x1080 pixeli). De asemenea, are o luminozitate de 300 cd/mp, un contrast dinamic de 20.000.000:1 şi un timp de răspuns de 2ms, fiind în acest fel potrivit şi pentru vizualizarea materialelor video sau pentru gaming. Monitorul mai dispune de două porturi HDMI, pentru conectarea simultană şi a laptopului, dar şi a altei surse video High Definition.

Are un preţ de aproximativ 1.049 lei, www.emag.ro

Bogdan Petre, www.imidoresc.ro