Arts & Design

Tablouri pictate de un băiat de nouă ani, vândute cu 386.000 de dolari, în 25 de minute. Galerie FOTO

13 iul 2012 2259 afişări de Florin Badescu
Din aceeaşi categorie

Tablourile au fost cumpărate de colecţionari din lumea întreagă, care au licitat prin telefon şi online.

Kieron Williamson a început să picteze în timpul unei călătorii pe care a făcut-o cu familia în comitatele Devon şi Cornwall în anul 2008. Înainte de această călătorie, talentul său artistic se limita la colorarea desenelor cu dinozauri pe care părinţii lui le făceau pentru el.

De atunci însă, Kieron a devenit o veritabilă senzaţie în universul artistic internaţionale, iar picturile lui se vând cu zeci de mii de lire sterline.

Primele lui tablouri au ajuns pe piaţă în vara anului 2009, când 19 dintre picturile sale s-au vândut la licitaţie cu 14.000 de lire sterline.

Trei luni după aceea, alte 16 picturi semnate de tânărul britanic au fost achiziţionate cu 17.000 de lire sterline în doar 14 minute, la o licitaţie organizată cu ocazia celei de-a doua expoziţii ce i-a fost dedicată, la galeriile Picturecraft din Marea Britanie.

A obţinut încă 106.260 de lire sterline în noiembrie 2011, când 12 picturi ale sale s-au vândut la licitaţie, în 10 minute şi 50 de secunde.

Alte 33 de tablouri în ulei, acuarele şi pasteluri s-au vândut în mai puţin de o jumătate de oră, pentru 150.000 de lire sterline, în iulie 2010.

Înainte de a deveni celebru, Kieron locuia cu părinţii săi într-un apartament închiriat peste drum de o benzinărie, în oraşul britanic Holt. După ce picturile sale i-au adus un milion de lire sterline, familia Williamson a decis să se mute într-o reşedinţă de 150.000 de lire sterline în oraşul Ludham din comitatul Norfolk.

Tânărul artist va avea însă acces la averea sa care creşte cu rapiditate doar după ce va împlini vârsta de 18 ani. Până atunci, părinţii lui - Michelle şi Keith - vor face investiţii financiare în numele său.

Michelle Williamson a scris şi o carte, care prezintă evoluţia uluitoare a fiului ei în lumea artelor, intitulată "Kieron Williamson Coming to Light - The Remarkable Story of a Child's Gift to Painting".

Kieron va fi prezent pentru a semna autografe pe volumul scris de mama lui, la vernisajul celei de-a şaptea expoziţii care îi este dedicată, vineri şi sâmbătă, la galeria Picturecraft din Norfolk.