Arts & Design

Summer Time

10 iun 2012 374 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Burberry pare că s- a pregătit pentru sezonul primăvară-vară 2012 cu o întreagă linie de ţinute numai potrivite pentru o vacanţă în insule exotice.

Deşi ideea iniţială a designerului Christian Bailey a fost de a sărbători nostalgia vremurilor când hainele încă se executau în mare parte manual, aspectul general al colecţiei a dus cu gândul la imprimeuri tribale şi la culorile Africii. Printre acestea însă apariţia clasicului trench Burberry a redus la tăcere instictele primare, iar recent piesa iconică poate fi cumpărată şi din Bucureşti, din noul magazin deschis în Complexul Radisson Blu.

Pentru o ţinută contrastantă, po­trivită pentru orice petrecere urban - glamour, dar şi pentru un cocktail pe iaht, Valentino prezintă în magazinul său din Bucureşti o colecţie-capsulă de ţinute ready-to-wear şi accesorii.

Linia vestimentară este dominată de grafică, iar constrastul reprezintă nota definitorie. Rochiile din imprimeu de animal sunt îmblânzite de liniile bine conturate şi de materiale fine precum mătasea care conferă mai degrabă un aer romantic decât sălbatic. Colecţia include piese vestimentare potrivite parcă pentru un safari prin jungla oraşelor mari, confecţionate din caşmir şi din lână, precum pelerinele în linii drepte şi tunica poncho, dar şi topul spectaculos purtat peste o fustă scurtă.

Fiecare dintre piesele vestimentare prezintă imprimeuri animal print- girafă, jaguar, tigru, maimuţă, zebră şi panteră - cu căptuşeli puternic colorate. Accesoriile completează colecţia-capsulă prin eşarfe cu imprimeuri animal print, mocasini plaţi, pantofi Derby şi cizme Chelsea cu tocuri joase, acoperite de ţinte mari, pătrate.

Iar toate acestea merg bine cu brăţări cu ţinte şi o geantă din piele cu ţinte şi mâner în formă de brăţară.

Colecţia este realizată în număr limitat şi se va vinde în Boutique Valentino din galeriile The Grand, până pe 30 mai.

Pentru o plimbare nocturnă pe un scuter Vespa, pe străzile boeme ale Parisului, Louis Vuitton prezintă la rândul său Cruise Collection inspirată de stilul Sofiei Coppola. Iconografia Euro­peană şi experienţa pariziană a actriţei sunt evidente în designul hainelor.

Atmosfera ţinutelor păstrează ceva din scenele din cartierul Saint-Ger­main-des-Prés, populat de intelectuali şi scriitori, cu faimoasa sa farmacie - loc de întâlnire pentru tineri trendy. Hainele sunt inspirate de filmele anilor '60- '70 şi au un farmec aproape naiv, retro fals şi puţin rebel.

Femeia care va purta aceste haine are un aer de studentă rămânând în acelaşi timp elegantă şi etalând cu nonşalanţă acel French spirit atât de reprezentativ pentru Sofia Coppola.