Arts & Design

Sony Vaio EH - Echilibrul de zi cu zi

27 aug 2011 614 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Sony are şi în România o ofertă generoasă de portabile Vaio, într-o diversă paletă de culori, dimensiuni sau configuraţii şi cu preţuri pentru toate buzunarele. De această dată vorbim de un laptop din clasa de mijloc, de tipul desktop-replacement, care se remarcă printr-un echilibru optim între design, configuraţie şi preţ, fiind un echipament adresat marei mase a consumatorilor.

Modelul alb Vaio EH atrage prin simplitatea construcţiei. Linii discrete, fluide, acoperite într-o culoare curată, ornamentat cu un model fagure tridimensional pe care amprentele se vor distinge mai greu. Tastatura are aceeaşi nuanţă, element care îi întregeşte aspectul general. Chiar dacă este un portabil din categoria de preţuri economice, materialele şi finisajele sunt fără reproş, la standardele de calitate Sony.

Configuraţia tehnică are destulă putere de procesare pentru asigurarea suportului de lucru în majoritatea aplicaţiilor comune pe care le utilizăm zi de zi, chiar şi în cele multimedia la rezoluţii full HD. Cele mai importante elemente ale fişei tehnice sunt procesorul Intel Core i3-2330M la 2.2 Ghz, memoria RAM de 4 GB, placa video Nvidia GeForce 410M sau hard disk-ul de 500GB, o capacitate de stocare mai mult decât generoasă. Merită amintit şi faptul că încorporează o unitate optică DVD-RW dar şi conectică destul de stufoasă care include nu mai puţin de 4 porturi USB 2.0 sau unul HDMI out. De reproşat în schimb este lipsa unui port USB 3.0, tehnologie care ar trebui să fie prezentă în toate computerele.

Datorită capacităţilor sale tehnice poate fi categorisit drept un portabil multimedia- a făcut faţă cu succes tuturor aplicaţiilor de acest gen, cu diverse materiale video la rezoluţii 1080p. La partea de divertisment, sistemul audio are un punct în minus pentru că redă un sunet subdimensionat, la o calitate medie spre slabă. Pentru îmbogăţirea experienţei audio se recomandă conectarea la boxe exterioare.

Pe lângă activităţile multimedia specifice timpului liber, l-am mai utilizat în toate aplicaţiile cotidiene de la birou, adică browsing pe internet, editare şi vizualizare documente office, editare foto sau video la nivel de amator sau mesagerie instant, pe toate cele enumerate mai înainte manevrându-le fără dificultate. Se descurcă bine şi în jocuri mai noi, chiar dacă nu în cele mai puternice, mai consumatoare de resurse. Are un comportament care ar mulţumi, fără tăgadă, majoritatea utilizatorilor, atât acasă cât şi la birou.

Ecranul de 15.5 inchi este în format 16:9, perfect pentru vizualizarea filmelor. Afişează o rezoluţie standard de 1366x768 pixeli şi imagini de calitate, clare, cu o coloristică vibrantă. E de apreciat finisajul nu foarte lucios, spre mat chiar, care reflectă mai puţin lumina.

Tastatura are calitatea tipică Vaio, astfel că poate oferi un real suport pentru redactarea rapidă şi confortabilă. Are şi bloc numeric separat iar tastatele sunt excelent spaţiate, reducând în acest fel frecvenţa greşelilor la dactilografiere. Touchpad-ul răspunde foarte bine la atingerile tactile dar, chiar dacă are şi suport multitactil, ar fi avut nevoie de dimensiuni mai generoase.

Autonomia de funcţionare, utilizat la programe tip office, redactare şi pe internet, cu luminozitatea ecranului la 60% a fost de patru ore, decentă pentru un echipament din categoria sa.

Are un preţ de aproximativ 3000 Lei, cu sistem de operare Windows 7 Home Premium inclus. www.sonycenter.ro.

Caracteristici tehnice
Ecran: 15.5 inchi, rezoluţie 1366x768 pixeli
Procesor: Intel Core i3-2330M la 2.2 Ghz
Memorie RAM: 4GB
Placa grafica: Nvidia GeForce 410M
Unitate Optică: DVD-RW
Reţea:Wi-Fi N, Bluetooth 3.0, Ethernet Gigabit
Conectică: 4xUSB 2.0, 1xVGA, 1xHDMI
Dimensiuni:369.8 x 248.4 x 31.3 mm
Greutate: 2.7 Kg

Concluzii

Pro

- Configuraţie decentă

- Tastatura de calitate

- Design plăcut la vedere

Contra

- Nu are USB 3.0