Arts & Design

Sfaturile designerului Ralph Lauren despre cum să-ţi “îmbraci” casa

24 oct 2013 663 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Brandul Ralph Lauren Home a fost printre primele încercări ale unui designer de modă de a intra în lumea amenajărilor interioare, scrie WSJ. În 1983 compania a început să producă lenjerie de pat, farfurii şi covoare, în 1985 au fost adăugate portofoliului de produse, vopseluri, iar în 2000, sisteme de iluminat. Acum Ralph Lauren Home oferă toată gama de produse necesare decorării unei case, toate inspirate din piese vintage dar şI din noile tendinţe de pe catwalk

 “Îmbracă-ţi” patul aşa cum te-ai îmbrăca pe tine.

Reprezentanţii companiei Ralp Lauren Home spun că lenjeria de pat ar trebui să fie gândită ca un costum. Cuvertura ar trebui să fie dintr-un material durabil şi formal, ca un sacou sau o pereche de pantaloni, în timp ce lenjeria ar trebui să fie realizată dintr-un material confortabil pentru piele, ca o cămaşă. Pernele trebuie să fie accentul întregului ansamblu, în patternuri diferite, aşa cum sunt cravatele sau batistele de buzunar.

Amenajează-ţi camera cu lucruri care te reprezintă, chiar dacă sunt stiluri diferite.

De exemplu, cei ce practică golf ar putea să-ţi pună la vedere trofeele. Ideea unui design personalizat e să foloseşti accesoriile nu doar de dragul look-ului ci şi pentru a-ţi reflecta activităţiile, hobby-urile etc.

Design vintage.

Ralph Lauren Home vindea canapele cu aspect vintage cu mult dinainte ca acestea să ajungă în trend.  Prin adăugarea câtorva obiecte vechi  în amenajarea camerelor, fie cumpărate din călătorii sau primite cadou, poţi replica o atmosferă casual, care a trecut testul timpului.

Îmbinarea de materiale paradoxale.

La fel ca şi în modă şi amenajarea casei se poate face împreunând materiale care nu au nicio legătură, de exemplu o bucată de tweed peste un scaun industrial.