Arts & Design

Rămâi în Bucureşti în weekend? Avem trei propuneri: mănâncă, aleargă, priveşte

24 iun 2011 1140 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Rămâi în Bucureşti? Avem trei propuneri: mănâncă, aleargă, priveşte

Cei care rămân weekendul acesta în Bucureşti îşi pot reaminti cum să se poarte la o masă oficială, pot face înconjurul lumii... în parc sau se pot delecta cu artă "proaspăt" scoasă de pe băncile facultăţii de arte, la Palatul Parlamentului. Pentru cei care îşi amintesc cu ruşine de cea mai recentă masă oficială la care au participat, când efortul de a decortica un crevete s-a finalizat cu participarea involuntară a vecinilor de masă, un curs de "Bune maniere la masă" ar putea fi o experienţă benefică. Fundaţia Calea Victoriei organizează un astfel de curs sâmbătă la hotelul Marriott, de la ora 10.30. "Cunoaşterea bunelor maniere la masă şi măiestria în a le aplica sunt precum mânuirea unei limbi străine", susţin cei de la Calea Victoriei. Aşadar participanţii vor învăţa "alfabetul" începând cu ţinuta la masă, tipologia tacâmurilor, alegerea băuturilor şi servirea acestora la masă până la bunele maniere la restaurant şi la ocazii formale, printre altele. Cursul durează aproximativ 5 ore iar preţul este de 100 de lei.

După efortul educativ de sâmbătă premiul este o călătorie în jurul lumii. Duminică oricine poate face înconjurul lumii pe jos, pe bicicletă, pe role, cu căruciorul sau cu orice invenţie mobilă pe două roţi, fără să fie nevoie să părăsească oraşul. Toată acţiunea se petrece în Parcul Tineretului, începând cu ora 9 dimineaţă.

Evenimentul face parte din seria acţiunilor caritabile pe care Fundaţia pentru Comunitate Hilton le organizează în fiecare vară şi la care participă numeroase hoteluri din toată Europa. Athenee Palace Hilton Bucureşti ia parte pentru prima data la această campanie de strângere de fonduri pentru cauze umanitare. Astfel bucureştenii sunt invitaţi să alerge "în jurul Pământului într-o zi" împreună cu alte 100 de locaţii din opt ţări. Scopul sportiv al acestui eveniment este de a cumula împreună cu toate hotelurile participante circumferinţa Pământului în kilometri.

Cursele sunt programate pe distanţe de 3.500, 7.000 sau 10.000 de metri şi vor antrena peste 100 de oameni din capitală. Evenimentele de acest gen au fost iniţiate în urmă cu cinci ani în Marea Britanie şi Europa şi acum adună mii de oameni, unii dintre ei parcurgând kilometri în săli de gimnastică din hoteluri sau pe aleea din spatele casei, în competiţii familiale. Taxa de înscriere la evenimentul de duminică este de 25 de lei, bani care vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Pentru delectări spirituale, în weekend până la ora 16.00, puteţi vizita şi o expoziţie de artă, la Palatul Parlamentului. Studenţii de la Facultatea de Arte expun până pe 7 iulie lucrările de licenţă şi master în sala Brâncuşi a Palatului. Expoziţia conţine lucrări de sculptură, pictură, instalaţie şi grafică realizate de noua generaţie de artişti proaspăt absolvenţi. Busturi din sticlă şi forme embrionice din metal, icoane pictate în stil clasic care conţin supereroi ce interacţionează cu capetele sfinte, poveşti din perioada Holocaustului şi arhitecturi stranii au împânzit imensa sală Brâncuşi în care poţi petrece mai mult de o oră admirând lucrările şi arhitectura celebră a palatului.