Arts & Design

Prima licitaţie de vinuri rare, din Bucureşti, s-a încheiat cu vânzări de peste 150.000 de euro

01 oct 2011 323 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Prima licitaţie de vinuri rare, din Bucureşti, s-a încheiat cu vânzări de peste 150.000 de euro

Compania Le Manoir, distribuitor de vinuri şi gastronomie fină, a organizat aseară, în colaborare cu casa de licitaţii Artmark, prima licitaţie de vinuri rare din România.

Au fost puse în vânzare 45 de loturi excepţionale, cu preţuri de pornire care au variat de la 75 de euro, până la 68.500 de euro.

"Aproximativ 90% din loturile puse în vânzare au fost adjudecate, iar suma totală care a fost obţinută din licitaţie depăşeşte 150.000 de euro. A fost vândut inclusiv cel mai valoros lot din licitaţie - colecţia orizontală 2001 Bordeaux, 288 de sticle - la preţul de 68.500 de euro. Intenţia companiei Le Manoir este de a organiza, în colaborare cu Artmark, cel puţin o dată pe an astfel de licitaţii de vinuri rare", a declarat presei Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.

Cel mai ieftin vin vândut a fost o sticlă de Chateau Branaire Ducru 2001, la preţul de 100 de euro. Cele mai disputate loturi au fost Beaune Clos de Mouches, blanc 2009, 6 sticle (preţ de vânzare 1600 de euro) şi Chateau Yquem, 1986, 6 sticle (preţ de vânzare 3.750 de euro).

Licitaţia a fost organizată la fel ca evenimentele similare care au loc pe plan internaţional şi cu produse similare, puse la dispoziţie direct de casele şi castelele producătoare. O serie de producători şi-au trimis reprezentanţii la licitaţie, tocmai ca o garanţie a faptului că produsele sunt autentice şi au fost depozitate conform regulilor.

Licitaţia de vinuri rare a avut loc cu ocazia primului salon de vinuri şi gastronomie de lux din România, organizat de Le Manoir. Cu această ocazie, 16 castele faimoase şi case producătoare de vinuri, cognac, armagnac, calvados, produse gastronomice de lux provenind din Franţa, Italia şi Spania au participat cu standuri proprii şi şi-au prezentat produsele.