Arts & Design

Power Office: Eduard Uzunov, Regatta Imobiliare - "În criză, când primeam înştiinţări de insolvenţă, mă uitam într-un catalog de artă pentru delectare"

23 iul 2011 1618 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Eduard Uzunov, proprietarul companiei de imobiliare Regatta, ne-a primit în biroul său purtând un aer de vacanţă şi un costum uşor, de vară, în stil Saint Tropez. De abia s-a întors din Atena, de la concertul Roger Waters(Pink Floyd), unde spune că a fost încântat de public şi de atmosferă.

Ritmul de lucru al omului de afaceri nu are însă nicio legătură cu spiritul vacanţei. Vorbeşte la telefon, dă directive angajaţilor, verifică mailuri şi pare tot timpul în mişcare, chiar şi când stă la birou. Când se relaxează îşi admiră propria colecţie de artă. "După 18 ani de business ajungi la o maturitate care te face să nu te mai sperii aşa uşor de probleme. De exemplu în perioada crizei, când era mai greu şi primeam înştiinţări de insolvenţă, mă uitam într-un catalog de artă sau la unul dintre tablourile pe care le-am adus special de acasă, pentru delectare. Arta îmi creează echilibrul de care am nevoie", spune Uzunov.

Lucrări de artă - Printre lucrările din birou se regăsesc nume precum Piliuţă, Grigorescu şi Alma Redingler. Omul de afaceri colecţionează mai mult pictori moderni, dar promovează şi tinerii artişti contemporani.

Cataloage şi cărţi de artă - Nu poţi fi un colecţionar adevărat dacă nu citeşti, dacă nu te documentezi. Nu sunt mulţi specialişti pe care te poţi baza în ţară pentru evaluarea lucrărilor autentice. Nici internetul nu ajută foarte mult la documentare, aşa că prefer să merg inclusiv la anticariate să cumpăr cărţi despre arta românească.

Vioară - Am făcut pian la liceul Enescu, muzica îmi atinge coardele sensibile. De altfel, unul dintre simbolurile companiei mele este o vioară Stradivarius. Din acest motiv, m-am implicat, prin intermediul Regatta, şi în calitate de partener principal în Turneul Stradivarius, dar şi în calitate de sponsor al ediţiei de anul acesta a Festivalului de Vioară George Enescu.

Stilouri şi brichete - port multe stilouri la mine, pentru că vreau să fiu pregătit în orice clipă pentru a pune bazele unui nou proiect. Am Cartier, Dupont, Mont Blanc. Îmi mai plac şi brichetele. Nu încurajez fumatul, de aceea nici nu fumez des, dar apreciez brichetele ca obiecte, din punct de vedere estetic, pentru că transformă o activitate de rutină într-un adevărat ritual.

Gadget - Cu ceva timp în urmă îmi plăcea altă companie de telefonie mobilă însă de când mi-am cumpărat Ipad 1 am devenit fan Apple şi mi-am cumpărat şi Iphone. Tocmai pentru că viaţa mea este una extrem de activă, am nevoie să rămân mereu conectat la orice apare important, chiar si atunci când sunt departe de birou.

Aflaţi mai multe detalii din ediţia de august-septembrie a suplimentului După Afaceri Premium care apare vineri, 29 iulie.

Citeşte şi: