Arts & Design

Poveşti de porţelan

14 oct 2010 139 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

"Această piaţă este atentă la ceea ce propunem prin colecţiile noastre din porţelan. Arta continuă să fie o bună monedă de schimb", spune Irina Wagner, coproprietar al Wagner Arte Frumoase şi Poveşti. Colecţiile sunt conceptul Anei Wagner şi stau sub execuţia şi designul artiştilor Bogdan Teodorescu, Silvia Olteanu, Brânduşa Ungureanu, Dana Dinca, Ioana Stanca, Ana Wagner şi Mihai Folea.

Cea mai mare colecţie este "Baronul din copaci". Cele 19 piese sunt inspirate de cartea cu acelaşi nume scrisă de Italo Calvino, personajul principal al cărţii, baronul care a ales să-şi trăiască viaţa în copaci.

Artiştii au citit această nuvelă şi s-au lăsat inspiraţi de motive baroce în alcătuirea colecţiei. Fiecare piesă a fost lucrată de mai mulţi artişti care au intervenit, pe rând, cu noi accente decorative. În această serie se regăseşte portretul baronului, precum şi elemente din vestimentaţia acestuia (o mănuşă, un pantof...). Cea mai restrânsă colecţie este "The Golden Apple" care are o singură piesă. Inspirată de merele ce se atârnau pe vremuri în bradul de Crăciun alături de nuci, bomboane şi turtă dulce, această colecţie conţine globuri pe care sunt reproduse mere cu inserţii de aur. "Piesa creată de Ana Wagner duce cu gândul la un fruct preţios, o bijuterie ce decorează bradul de sărbători", spune Irina Wagner.

A treia colecţie o înfăţişează pe Frida Kahlo în autoportretele sale. Silueta ce se zăreşte în aceste piese este pictată în nuanţe reci. Tot în "Portretul doamnei Frida" se poate "citi" şi povestea dantelei. "Angelic" are ca muze îngerii pictaţi de Rafael, Verona şi Memling. "Este o colecţie veselă, colorată, foarte vie ce poartă amprenta îngeraşilor consacraţi din Renaştere", spune Irina Wagner. Iar "Poveşti de iarnă" abundă de accente florale şi simboluri de Crăciun. Aceasta este în totalitate pictată manual într-o combinaţie de mov şi auriu.

Toate motivele colecţiilor se pot reproduce şi pe alte piese la cererea clienţilor. Preţurile variază între 53 de lei, cât costă o linguriţă din seria "Baronul din copaci", şi 473 de lei, cât costă un bol din colecţia "Poveşti de iarnă". Obiectele pot fi găsite în noua poziţie a Atelierului - Wagner Maison de la Porcelaine de pe strada Dr. Staicovici, dar şi în magazinul Wagner Arte Frumoase şi Poveşti de pe Bulevardul Carol I.