Arts & Design

Portret de Picasso vândut cu 52 mil $

24 iun 2010 79 afişări
Din aceeaşi categorie
Portret de Picasso vândut cu 52 mil $

Fundaţia caritabilă a celebrului compozitor britanic Andrew Lloyd Webber a vândut ieri, la o licitaţie organizată de Christie's, unul dintre cele mai impresionante portrete realizate vreodată de Picasso - "Portretul lui Angel Fernandez de Soto", pentru suma de 52 de milioane de dolari.

Tabloul a făcut timp de aproape patru ani obiectul unui scandal, deoarece moştenitorii primului proprietar, bancherul german Paul von Mendelssohn-Bartholdy, au afirmat că acesta a fost obligat să îl vândă, la presiunea naziştilor. În urmă cu câteva luni, Fundaţia Andrew Lloyd Webber a ajuns la o înţelegere cu familia lui Mendelssohn-Bartholdy, primind astfel permisiunea de a scoate la vânzare tabloul realizat în 1903, pentru care plătise 29,1 milioane de dolari în 1995, potrivit Wall Street Journal.

Totuşi, 16 dintre cele 62 de tablouri ale semnate de impresionişti şi scoase la vânzare de Christie's, inclusiv un Monet (pentru care organizatorii sperau să obţină un preţ şi mai mare decât pentru Picasso), nu au reuşit să îşi găsească un cumpărător. În ultimele şase luni, cererea de artă venită din Rusia, Orientul Mijlociu şi Asia a crescut din nou preţurile la obiectele de artă.