Arts & Design

Pictura cu amanta adolescentă a lui Pablo Picasso s-a vândut cu 25, 2 milioane de lire sterline

09 feb 2011 196 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Pictura cu amanta adolescentă a lui Pablo Picasso  s-a vândut cu  25, 2 milioane de lire sterline

O lucrare de Pablo Picasso care o înfăţişează pe amanta adolescentă a artistului, Marie Therese Walter, s-a vândut marţi la o licitaţie Sotheby's, din Londra, pentru suma de 25, 2 milioane de lire sterline. Preţul pentru portretul tinerei femei fusese estimat între 12 şi 18 milioane de lire sterline. Lucrarea denumită "La Lecture" o arată pe Marie Therese adormită într-un scaun.

Artistul spaniol a întâlnit-o pe blonda de 17 ani la o gură de metrou din Paris, în 1927. Picasso avea pe atunci 45 de ani iar primele cuvinte pe care i le-a spus fetei au fost: "Sunt Picasso. Tu şi cu mine vom săvârşi împreună lucruri măreţe".

Sotheby's a declarat că în "lupta" pentru lucrare s-au înscris şapte licitatori. În cele din urmă "La Lecture" a fost câştigată de un cumpărător anonim.

La sfârşitul anului trecut o pictură realizată de Pablo Picasso, veche de 78 de ani, a fost vândută la o licitaţie Christie's pentru suma de 106, 5 milioane de dolari, depăşind astfel recordul pentru cel mai mare preţ obţinut pentru o lucrare de artă în cadrul unei licitaţii.