Arts & Design

Parisul are un nou punct de atracţie, camera cu 1000 de oglinzi.

07 nov 2013 1714 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Camera denumită Kiss Room are doar 10 metri pătraţi în care încap un pat Hastens , un minibar plin cu şampanie Ruinart şi 1000 de oglinzi ce acoperă fiecare suprafaţă disponibilă, scrie telegraph.co.uk.

Pe lângă spaţiu de acomodare pentru cupluri în căutare de intimitate şi extravaganţă, camera realizată de artistul Mathias Kiss este şi o instalaţie de artă contemporană ce pune probleme asupra conceptelor de spaţiu, percepţie şi decepţie. Kiss spune că cei ce vor sta aici vor reflecta inevitabil la ciclul viaţă moarte, datorită imaginilor propagate la infinit în oglinzi.

Camera este de fapt,un spaţiu de depozitare din faimosul bar La Perle, din cartierul Marais, care a împlinit anul acesta zece ani de la înfiinţare. Cei care stau în Kiss Room nu sunt însă deranjaţi de zgomotul din bar, fiind izolaţi fonic. Singura melodie care se aude în cameră este realizată special pentru acest spaţiu de Nicholas Godin din trupa franceză Air.

Kiss Room va exista doar pentru 1000 de nopţi şi nu poate fi rezervată decât pentru o singură noapte, pentru preţul de 750 de euro.