Arts & Design

Oxford

21 sep 2009 19 afişări
Din aceeaşi categorie

Cultura

Cum sa aleg? Nu este niciun centimetru patrat in Oxford care sa nu aiba legatura cu ceva cultural. Totusi, daca ar fi sa aleg un loc special, atunci ar fi muzeul Pitt Rivers. Credeati ca muzeele sunt plictisitoare? Trebuie sa va mai ganditi o data, avand in vedere ca acesta expune capete taiate, intr-o colectie speciala numita "Treatment of Dead Enemies", unde este vorba despre modul in care triburile din Amazon luau capetele dusmanilor ca trofeu.

Restaurante

Pentru buget redus recomand zona Jericho, North Oxford, unde gasiti toate restaurantele indiene la un loc, iar majoritatea permit sa vii cu berea de acasa, ceea ce reduce costurile semnificativ. Preferatul meu este The Standard Tandoori. La categoria lux se incadreaza The Old Parsonage, care se afla intr-o cladire de la 1660. Mancarea si vinul sunt superbe, intr-un loc de poveste.

Hoteluri

Daca vreti sa impresionati pe cineva The Old Parsonage este clar recomandat, la fel si The Randolph unde se cazeaza de obicei Bill Clinton. Daca bugetul este redus, alegeti o gazda sau un loc de tip Bed and Breakfast in North Oxford.

Magazine

Avand in vedere istoria si cultura din Oxford trebuie sa fii nebun sa vii aici pentru cumparaturi. Cu exceptia cartilor bineinteles. Poti merge la prima librarie Blackwells deschisa vreodata, care are cele mai multe carti adunate in cel mai mic loc din lume. Plus ca poti achizitiona editii rare, ieftine, de la libraria second-hand Oxfam.

Designeri locali

Pentru a lua pulsul noului val de talente mergeti la Ruskin College of Art.

Viata de noapte

Te-ai astepta ca intr-un oras in care traiesc 30.000 de studenti sa existe un club decent. Ei bine, nu se intampla asta. Totusi, cea mai buna alegere este Po Na Na's, unde am organizat si eu petreceri, este cel mai bun loc pentru jazz, disco sau hip-hop. Pe partea de pub, sunt foarte multe optiuni. Cel mai mare secret al Oxford-ului este Hardcourt Arms din North Oxford, unde proprietarul este dispus sa discute ore in sir despre marxism analitic sau ceva la fel de obscur. Si principalul avantaj este ca nu sunt studenti.