Arts & Design

O zi de muncă fără siesta

29 iul 2012 551 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ca să organizezi o întâlnire cu managerul grec ai nevoie de flexibilitate. Omul de afaceri se mişcă cu dexteritatea lui Houdini între biroul de la Romtelecom, biroul Cosmote care se află în celălalt capăt al oraşului, întâlniri în oraş şi zboruri internaţionale.

Ziua sa începe la ora 9 dimineaţa cu un espresso tare sau un frappe în stil grecesc. Frappe-ul este însă şi singurul obicei elen dintr-o zi de muncă pentru că ritmul său de lucru nu lasă loc de sieste sau momente de relaxare. Singurele pauze sunt acelea când iese la masă cu partenerii de afaceri, în locurile sale preferate din oraş: la Fattoria, la Casa di David sau Isoletta, unde comandă de obicei antricot de vită sau spaghetti cu somon.

Biroul de la Romtelecom este proaspăt renovat, de aceea obiectele personale nu şi-au făcut încă loc. Aici nu se află decât un LCD cu dimensiuni generoase, un stilou Chopard şi câteva gadgeturi. Nici spaţiul de la Cosmote nu are o amprentă personală puternică, însă cel puţin aici pereţii sunt acoperiţi cu picturi în culori puternice, "nu sunt neapărat un fan al artei, dar îmi place culoarea".

În spaţiul de lucru nu şi-au făcut loc cărţi de business însă omul de afaceri spune că tocmai a terminat de citit biografia lui Steve Jobs pe care-l admiră pentru viziune şi modul simplu de a gândi.

Pentru sine principiile de business se rezumă la "nu înceta niciodată să încerci lucruri noi".

În birou nu se regăsesc nici urme ale pasiunilor sale: tenisul şi muzica. Managerul este pasionat de instrumente de mixat şi spune că este DJ la multe dintre petrecerile cu prietenii.

De altfel se spoate spune că biroul său este mai mult unul mobil, pentru că CEO-ul pleacă în călătorii de business de aproximativ 3-4 ori pe lună şi de aceea poartă întotdeauna cu sine gadgeturi de ultimă oră. Acum are două ipaduri (pe care le-a împărţit momentan între cele două birouri), un Samsung S3 şi un iphone, deşi testează periodic telefoane noi.