Arts & Design

În 2010 petrecem ca în anii ’30

17 iul 2010 348 afişări
Din aceeaşi categorie
În 2010 petrecem ca în anii ’30

Şi Shanghai a prins valul petrecerilor în stilul anilor '20-'30, inaugurând la finalul anului trecut primul său bar burlesque, Chinatown.
Localul readuce în scenă decadenţa anilor '20, prin muzică, design interior (cu multă catifea) şi dansatoare de cabaret. Înainte ca japonezii să invadeze China, pe la jumătatea anilor '30, străinii numeau Shanghai-ul Parisul din Est, iar oraşul era vestit pentru palatele sale dedicate plăcerilor. Oraşul a fost "curăţat" de astfel de locuri după venirea comuniştilor la putere, în 1949, dar acum pare să redevină un punct de atracţie pentru turiştii avizi de distracţie.
Bucureştiul nu putea rămâne în urmă, iar în luna mai, la Cercul Militar Naţional, a găzduit primul bal dedicat anilor '20-'30, organizat de Fundaţia Calea Victoriei, la care au participat aproximativ 150 de persoane. Programul balului a inclus un concert de muzică live din perioada interbelică interpretat de o formaţie de cameră şi dansuri din perioada interbelică, precum charleston, foxtrot, tango, vals etc., prezentate de coregrafi.
Într-una din săli au fost proiectate imagini şi filmuleţe despre Bucureştiul vechi, despre oamenii din perioada interbelică şi decadenţii ani '20, pentru a recrea atmosfera epocii respective.
Sandra Ecobescu, directorul Fundaţiei, spune că balul va fi reeditat şi în toamnă, iar bucureştenii care vor să fie pregătiţi pentru eveniment pot începe prin a participa la cursurile Fundaţiei, precum "Promenade prin Bucureşti", cu Adrian Majuru.
Garderoba pentru un asemenea bal trebuie şi ea pregătită din vreme, printr-o sesiune de shopping online de pe site-urile care vând haine vintage sau de la magazine din capitală ca Atelier Aiurea sau Benjamin. Şi magazinul Bruno Funny Shop, din City Mall, are câteva ţinute complete, specifice perioadei interbelice, plus accesorii ca portţigarete.

Citeşte şi: