Arts & Design

HP MiniNote 2140 - instrumentul de business

04 iun 2009 33 afişări
Din aceeaşi categorie
HP MiniNote 2140 - instrumentul de business

HP Romania a adus si la noi modelul de netbook MiniNote 2140, asemanator la exterior cu vechiul 2133, dar schimbat complet la interior, platforma Via fiind inlocuita cu una pe baza procesorului Atom la 1.6 Ghz.

Este cel mai atragator si mai bine construit netbook de pe piata. Toate elementele constructive sunt de nota 11: carcasa din aluminiu si nu din plastic lucios, finisaje si imbinari fara repros, tastatura in aceeasi culoare cu a carcasei. Liniile fine, marginile rotunjite, micile elemente cromate ii sporesc accentul de echipament elegant si stilat, destinat in special mediilor de afaceri, asigurandu-i posesorului un plus de imagine numai prin simpla sa prezenta. Aspectul exterior este completat de utilizarea facila, de experienta placuta de lucru si nu in ultimul rand de tehnologia incorporata. Avem la dispozitie atat elemente constructive statice, cat si dinamice care ne protejeaza datelele si componentele electronice interne, o multitudine de posibilitati de conectica dintre cele mai performante si o capacitate de stocare generoasa.
Mi-a placut in primul rand ecranul luminos de 10.1 inchi pe care imaginile afisate se vad excelent. Culorile sunt vii, imaginile clare, unghiul de vizualizare mai mult decat decent. O singura obiectie vis-à-vis de ecran: rezolutia de 1024x576 este prea mica. Dar de departe, ceea ce m-a incantat peste masura este tastatura. Nu stiu cum ei au reusit, pentru ca altii nu prea sunt in stare, sa puna la dispozitia noastra taste destul de mari pe care poti scrie confortabil, fara sa pui degetul din greseala pe alt caracter. Pe langa marimea generoasa, tastatura se mai lauda si cu sistemul de protectie DuraKeys, fiind protejata cu un lac special care ii confera o rezistenta sporita in timp.
Legat de rezistenta, este printre putinele netbook-uri, daca nu singurul, care pot fi purtate aproape fara grija intr-un rucsac sau geanta. Datele stocate sunt protejate atat de carcasa din aluminiu si structura din aliaje de magneziu, cat si de sistemul dinamic 3D Drive Guard care parcheaza capetele hard disk-ului atunci cand simte o miscare nepotrivita, accidentala.
Nici pe partea de conectica nu sta mai rau. Avem la dispozitie un port Ethernet Gigabit, placa Wireless draft-N, Bluetooth 2.0. Sa nu uitam de slotul Express 54 care extinde posibilitatile de conectare, de cele doua porturi USB sau de slotul cu suport SDHC. 
As fi preferat o baterie cu 6 celule pentru a avea cel putin 4 ore de lucru fara realimentare. In cazul de fata am dispus de una cu 3 celule care mi-a asigurat cam 2,2 ore de functionare, timp in care am avut wireless-ul activ .
Cum destinatia lui nu este cea a unui echipament pe care sa lucrezi toata ziua, ci a unuia in special de utilizat in afara biroului, la o intalnire de afaceri sau cine stie unde mai este nevoie, nici caracteristicile tehnice nu il vor ajuta sa faca operatii complicate, mari consumatoare de resurse. In schimb, poate fi folosit cu succes la operatiile simple, zilnice, cum ar fi citirea e-mailului, a paginilor de internet sau consultarea documentelor de tip Office, micutul comportandu-se excelent la acestea, totul in conditii de portabilitate maxima.
Il gasim in reteaua partenerilor Gemini SP la un pret recomandat de 400 euro fara TVA.
 
Configuratie
-Ecran 10.1 inchi, 1024 x 576 pixeli
- Procesor: Atom N270 1.6 GHz
- Memorie RAM: 1 GB
- HDD: 160 GB
- Baterie: 3 celule
- Dimensiuni: 261.4 x 166.2 x 26.7 mm
- Greutate: 1.19 Kg
- Retea: Ethernet Gigabit, Wireless 802.11n
- SO: Suse Linux
 
Pro
- Design-ul cel mai reusit din clasa lui
- Materiale de calitate
- Functionare excelenta
 
Contra
- Nu are Windows XP
- Nu poate rula fisiere HD
- Rezolutia ecranului prea mica
 

www.imidoresc.ro