Arts & Design

Hight tech de Las Vegas

10 mar 2012 593 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Asus Zenbook - Ultrabook-uri

Cei de la Asus au pregătit haine de primăvară şi pen­tru vestita lor gamă de ultrabook-uri Zen­book.

La sfârşitul lunii martie vor fi prezente în România modele dedicate exclusiv doamnelor, în culori roz-aurii.

Vor fi cu siguranţă apreciate atât datorită designului plăcut, fresh, dimensiunilor şi greutăţii reduse care le fac uşor de purtat, dar şi datorită con­figuraţiilor performante, care pot manevra cu succes orice tip de aplicaţie business.

Noile modele vor fi disponibile în varianta cu ecran de 11.6 inchi, cât şi în cea de 13 inchi. Configuraţiile de start vor dispune de un procesor Intel Core i3 la 1.4Ghz, 4GB memorie RAM, stocare pe un SSD de 64GB şi tehnologie USB 3.0. Cele mai puternice ultrabook-uri vor fi dotate cu procesoare Intel Core i7 la 1.8 Ghz, tot 4GB RAM şi stocare pe SSD-uri de 256GB.

În funcţie de configuraţia aleasă, preţurile vor fi cuprinse între 3.500 lei si 6.200 lei.

Samsung. Seria 9

Cele mai apreciate notebook-uri marca Sam­sung au ajuns, în sfârşit, şi în România.

Samsung Seria 9 este un echipa­ment cu un de­sign unic, cu o carcasă re­zistentă din dur-aluminiu, linii fluide şi finisaje fără reproş, iar pe lângă faptul că e prezentabil aparatul are şi "creier".

Notebook-ul se ba­zea­ză pe tehno­logie ultra­book de la Intel, op­ti­­mizată pentru obţi­nerea unei performanţe cât mai bune în raport cu dimensiuni cât mai reduse.

Într-o carcasă cu o greutate de numai 1,31 kg, una dintre configu­raţii constă într-un pro­cesor Intel Core i5 la 1.6GHz, 4GB memorie RAM, stocare pe un SSD de 128GB, tehnologie USB 3.0 şi un ecran de 13.3 inchi cu o rezoluţie de 1366x768 pixeli.

Merită remarcat atât finisajul antireflexiv al ecranului, cât şi ilu­mi­narea tastaturii, astfel că poate fi utilizat ori­unde, în orice moment al zilei.

Are un preţ de aproximativ 6000 Lei, www.emag.ro.

Olympus OM-D E-M5

Pentru a atrage o clientelă mai importantă către zona camerelor digitale în format Micro 4/3, cu obiective interschimbabile, dar fără oglindă, cei de la Olympus au decis să readucă în prim-plan o legendă a aparatelor foto cu film.

Modelul Olympus OM-D E-M5 întruchipează aproape identic formele şi aspectul vestitei OM-1, însă în pofida designului asemănător cu cel din secolul trecut, în interior încorporează cele mai recente tehnologii digitale.

Aceasta dispune de un senzor CMOS de 16 Megapixeli, de un procesor True Pic IV, de un sistem performant de stabilizare a imaginii, un vizor electronic care permite vizualizarea aplicării setărilor asupra scenei pe care o vrem imortalizată şi de un ecran rabatabil cu o diagonală de 3 inchi. De asemenea, permite înre­gistrarea de videoclipuri la rezoluţii full HD şi poate fotografia în rafală cu o viteză maximă de 9 cadre pe secundă. În plus, corpul camerei este rezistent, bazat pe o structură de aluminiu, şi este protejat împotriva pătrunderii picăturilor de apă.

Logitech Cube Mouse

Tot în Las Vegas, cei de la Logitech au arătat lumii întregi viitorul companion al oamenilor de afaceri, un mouse cu un design atipic, dar cu multiple funcţiona­lităţi. Logitech Mouse Cube poate fi utilizat atât în clasicul rol al unui mouse wireless şi portabil, dar şi în cel al unui "presenter" în cadrul şedinţelor, pentru că încorporează un pointer cu laser.

Are un preţ de aproximativ 70 euro, www.logitech.com.

Canon Powershot G1X

Powershot G1X, noul vârf de gamă al compactelor Canon, a fost prezentat în premieră în Las Vegas.

Pe lângă design-ul premium, cu accente retro, aceasta impresionează şi prin senzorul CMOS de dimen­siuni mari, astfel că va fi preferată de către cei care vor să obţină rezultate de ni­velul DSLR-urilor chiar şi cu o compactă.

Dintre cele mai im­portante detalii tehnice se numără rezoluţia de 14.3 Mega­pixeli a sen­zo­rului, procesorul Digic 5 utilizat şi la camerele pro­fe­sionale, lentilele cu un zoom optic 4x, stabilizare de imagine şi dia­fragmă f/2.8-5.6, ecranul LCD rabatabil de 3 inchi precum şi posibilitatea de înre­gistrare video la rezoluţii full HD.

Bogdan Petre, www.imidoresc.ro