Arts & Design

Familia Prinţesei Diana îşi vinde colecţia de tablouri. Obiecte adjudecate de 53 mil. euro într-o singură zi

07 iul 2010 62 afişări
Din aceeaşi categorie

O pictură semnată de pictorul flamand Peter Paul Rubens scoasă la licitaţie de familia Prinţesei Diana s-a vândut ieri cu 9 milioane de lire sterline la casa Christie's.
"Un comandant înarmat pentru bătălie" a fost realizat între anii 1613-1614. Personajul tabloului este identificat de către unii critici de artă ca fiind Împăratul Carol al V-lea şi a fost estimat ca având o valoare cuprinsă între 8 şi12 milioane de lire sterline.

Pictura aparţine familiei Spencer şi a "locuit" în conacul Althorp aproape 200 de ani. Opera de artă a fost iniţial atribuită şcolii lui Rubens, însă acum evaluatorii susţin că ar fi pictată de însuşi maestrul flamand.

Pictura face parte din colecţia familei Spencer destinată licitaţiilor cu scopul de a ajuta la întreţinerea şi renovarea reşedinţei strămoşeşti. Althorp necesită o restaurare riguroasă, de aceea consilierii financiari ai familiei au decis să scoată la vânzare o parte din colecţie.

Şi fratele Prinţesei Diana, Charles Spencer, a vândut tabloul "Regele David" semnat de pictorul baroc Il Guercino pentru 5,2 milioane de lire sterline, cea mai mare cotă atinsă de artistul baroc până acum. Valoarea totală a licitaţiei a însumat 42,3 milioane de lire sterline.