Caută doar în titlu
Arts & Design

„Even a brick wants to be something”

Se spune ca la Londra ploua mult si ca ei, britanicii, suntrigizi, putin infumurati si beau tot timpul ceai. Se stie ca noi,ceilalti, ravnim sa ajungem la Londra macar o data in viata si carecunoastem oriunde un englez dupa noblete si rafinament. Dar cumLondra e cam departe, ne-am gandit sa inmiresmam arhitecturabritanica cu ceva aer colonial, sa picuram un strop suplimentar deeleganta si o lingurita de nebunie rezervata si gata, am descoperitreteta, spun cei de la The Brick.

The Brick Restaurant and Lounge a fost lansat in septembrie 2009si face parte dintr-un proiect mai amplu ce se va intinde pe 2hectare si in care se vor investi aproximativ 15 milioane de euro.Inspirat de atmosfera unui pub clasic englezesc, The Brick se afla in Paradisul Verde dinCorbeanca.

In 500 de metri patrati se afla un restaurant, un bar si unlounge la care se adauga 750 de metri patrati de terasa si 2.000 demetri patrati de parcare. Capacitatea restaurantului este de 120 delocuri, iar investitia in The Brick, pana acum, a ajuns la 1,2milioane de euro. Localul si-a propus sa fie alegerea ideala pentruo intalnire de business, dar si pentru relaxare cu prietenii.

"Denumirea localului a pornit de la un citat al arhitectuluiLouis Khan care spunea ca «even a brick wants to be something»(chiar si o caramida vrea sa fie cineva/ceva)", spune DragosTantareanu, proprietarul The Brick. Designul a fost gandit pentru aaminti de atmosfera destinsa de buddha-bar, un melanj echilibratintre un lounge elitist, un restaurant intim si un bar aristocratic- lumina calda, canapele din piele sau fotolii tapisate, lemnnobil, culori din natura.

"The Brick sta la baza complexului care insumeaza, pe langaacest restaurant, Trattoria Paradisul Verde, o sala de fitness si 4terenuri de tenis", spune Dragos Tantareanu. "Aceasta este doarprima etapa de dezvoltare a proiectului pentru ca in 2011 va fifinalizata si a doua faza ce cuprinde un spa cu piscinasemiolimpica si o sala de sport. Ultimul stagiu din acest proiectva fi reprezentat de un club pentru copii, o sala de evenimentecorporate si un boutique hotel".

Meniul contine preparate inspirate din bucataria internationala,din toate colturile lumii, de la Grecia si Italia la India, Japoniasau Mexic - vita Kobe(din Japonia, de acolo de unde vitele nu beau apa, ci bere), carnede porc de la granita dintre Spania si Portugalia (unde porculmananca doar ghinde si castane), cangur preparat ca la Melbourne,pui scaldat in sos de rodii si calamari pane pe pat de mesclun.

La care se adauga o colectie de vinuri de la noi sau din Africade Sud si Chile. Iar dupa cina, in dulcele stil britanic, domniisunt rugati sa se retraga pentru un trabuc si un pahar de whisky,in timp ce doamnele savureaza desertul si o ceasca de ceai.

Programul de entertainment include diverse concepte depetreceri. Dinner Disco Party are loc in fiecare vineri si constaintr-un "buffet finger foods si open bar - all you can drink".

Sambetele sunt rezervate concertelor, invitatilor speciali,dansurilor internationale. Sunt seri tematice cu spectacolespecifice - Spanish Night, Cuba Night, Hawaii Party, Finlandia PoolParty, Brazilian Night etc.

Iar duminica, intre orele 13 si 17 are loc brunch-ul pe sistemul"all you can drink and eat". Sambata, pe 17 aprilie, de exemplu, vaavea loc Seara Interbelica la The Brick cu Puiu Pascu la pian,Tudor Parghel la tobe, Alin Constantin la clarinet si CiprianParghel la bas, meniuri stropite cu vin si proiectii cu Bucurestiulinterbelic. Intrarea include si consumatie si costa 20 de euro depersoana.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.