Arts & Design

„Even a brick wants to be something”

15 apr 2010 86 afişări
Din aceeaşi categorie

Se spune ca la Londra ploua mult si ca ei, britanicii, sunt rigizi, putin infumurati si beau tot timpul ceai. Se stie ca noi, ceilalti, ravnim sa ajungem la Londra macar o data in viata si ca recunoastem oriunde un englez dupa noblete si rafinament. Dar cum Londra e cam departe, ne-am gandit sa inmiresmam arhitectura britanica cu ceva aer colonial, sa picuram un strop suplimentar de eleganta si o lingurita de nebunie rezervata si gata, am descoperit reteta, spun cei de la The Brick.

The Brick Restaurant and Lounge a fost lansat in septembrie 2009 si face parte dintr-un proiect mai amplu ce se va intinde pe 2 hectare si in care se vor investi aproximativ 15 milioane de euro. Inspirat de atmosfera unui pub clasic englezesc, The Brick se afla in Paradisul Verde din Corbeanca.

In 500 de metri patrati se afla un restaurant, un bar si un lounge la care se adauga 750 de metri patrati de terasa si 2.000 de metri patrati de parcare. Capacitatea restaurantului este de 120 de locuri, iar investitia in The Brick, pana acum, a ajuns la 1,2 milioane de euro. Localul si-a propus sa fie alegerea ideala pentru o intalnire de business, dar si pentru relaxare cu prietenii.

"Denumirea localului a pornit de la un citat al arhitectului Louis Khan care spunea ca «even a brick wants to be something» (chiar si o caramida vrea sa fie cineva/ceva)", spune Dragos Tantareanu, proprietarul The Brick. Designul a fost gandit pentru a aminti de atmosfera destinsa de buddha-bar, un melanj echilibrat intre un lounge elitist, un restaurant intim si un bar aristocratic - lumina calda, canapele din piele sau fotolii tapisate, lemn nobil, culori din natura.

"The Brick sta la baza complexului care insumeaza, pe langa acest restaurant, Trattoria Paradisul Verde, o sala de fitness si 4 terenuri de tenis", spune Dragos Tantareanu. "Aceasta este doar prima etapa de dezvoltare a proiectului pentru ca in 2011 va fi finalizata si a doua faza ce cuprinde un spa cu piscina semiolimpica si o sala de sport. Ultimul stagiu din acest proiect va fi reprezentat de un club pentru copii, o sala de evenimente corporate si un boutique hotel".

Meniul contine preparate inspirate din bucataria internationala, din toate colturile lumii, de la Grecia si Italia la India, Japonia sau Mexic - vita Kobe (din Japonia, de acolo de unde vitele nu beau apa, ci bere), carne de porc de la granita dintre Spania si Portugalia (unde porcul mananca doar ghinde si castane), cangur preparat ca la Melbourne, pui scaldat in sos de rodii si calamari pane pe pat de mesclun.

La care se adauga o colectie de vinuri de la noi sau din Africa de Sud si Chile. Iar dupa cina, in dulcele stil britanic, domnii sunt rugati sa se retraga pentru un trabuc si un pahar de whisky, in timp ce doamnele savureaza desertul si o ceasca de ceai.

Programul de entertainment include diverse concepte de petreceri. Dinner Disco Party are loc in fiecare vineri si consta intr-un "buffet finger foods si open bar - all you can drink".

Sambetele sunt rezervate concertelor, invitatilor speciali, dansurilor internationale. Sunt seri tematice cu spectacole specifice - Spanish Night, Cuba Night, Hawaii Party, Finlandia Pool Party, Brazilian Night etc.

Iar duminica, intre orele 13 si 17 are loc brunch-ul pe sistemul "all you can drink and eat". Sambata, pe 17 aprilie, de exemplu, va avea loc Seara Interbelica la The Brick cu Puiu Pascu la pian, Tudor Parghel la tobe, Alin Constantin la clarinet si Ciprian Parghel la bas, meniuri stropite cu vin si proiectii cu Bucurestiul interbelic. Intrarea include si consumatie si costa 20 de euro de persoana.