Arts & Design

Un dezvoltator imobiliar din Timişoara pariază pe case mari, cu grădină şi cu o serie de facilităţi în proximitate. „Flora Residence este un răspuns la o nevoie pe care am simţit-o în piaţă." Cum arată proiectul şi cât costă?

24 sep 2021 2300 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

Pandemia de COVID-19 şi-a pus amprenta asupra multor lucruri, dar printre cele mai importante schimbări pe care le-a produs se numără modul în care oamenii se raportează la propria locuinţă. Aceasta nu mai este un simplu spaţiu de locuit, ci unul multifuncţional, care poate ţine loc şi de birou, şi de dormitor, dar şi de loc de întâlnire cu familia ori prietenii.

În acest context, casele au urcat tot mai mult în preferinţele românilor care caută suprafeţe ample, grădini aerisite şi o serie de facilităţi în proximitate. Pe toate acestea le oferă proiectul Flora Residence din Timişoara realizat de dezvoltatorul imobiliar RPC Group.

„Flora Residence este un răspuns la o nevoie pe care RPC a simţit-o în piaţă, este un proiect care vine să acopere o zonă neacoperită“, spune Adrian Cionca, director al RPC Group, unul dintre primii dezvoltatori imobiliari din zona judeţului Timiş.

Lansat în urmă cu 15 ani, grupul a vândut până acum peste 1.800 de locuinţe şi continuă să dezvolte proiecte noi cu care vine în întâmpinarea dorinţelor clienţilor. Astfel, peste 150 de oameni sunt zilnic pe şantire pentru a ridica noi imobile.

„Majoritatea dezvoltatorilor îşi concentrează atenţia pe întoarcerea cash-ului cât mai repede. De aceea apar mult investiţii «simple», ce cuprind în general apartamente mici, cu două camere. Ca urmare a studiului de piaţă pe care l-am realizat, noi am descoperit că există un segment de clienţi care îşi doresc mai mult de la casa lor.“

Aceştia însă, dat fiind că au un job solicitant, nu au timpul necesar pentru a-l dedica ridicării unei case pe un teren de 500-700 mp, spune Adrian Cionca. Totuşi, ei îşi doresc spaţii de locuit generoase, cu facilităţi superioare.

„Astfel, am considerat că e loc de un cartier premium, aşa că Flora Residence a luat naştere.“

Proiectul din Timişoara cuprinde 30 de case unifamiliale, construite într-o zonă liniştită şi complet construită din oraşul de pe Bega, pe parcele de teren ce măsoară între 450 şi 750 de metri pătraţi. Primele cinci unităţi au fost deja date în folosinţă.

„Casele pot fi customizate, astfel că cei care îşi rezervă o locuinţă încă din faza de proiect, pot interveni asupra acesteia până în cele mai mici detalii.“

Ei pot opta, printre altele, pentru un imobil cu un singur nivel sau cu două (parter plus etaj), pot alege finisajele şi compartimentarea. Toate casele folosesc însă materiale de cea mai înaltă calitate şi sunt gândite pentru a fi prietenoase cu mediul, aşa că au clasa energetică A.

„Când vine vorba de finisaje folosite la interior, amintesc parchetul laminat de 12 mm grosime, marca Egger sau similar, gresia ceramică de calitate superioară adusă din Italia sau izolaţia din polistiren sub şapă.“

De altfel, băile vin complet echipate cu obiecte sanitare şi accesorii, iar în bucătării sunt şi ele pregătite pentru viitorii locatari şi au gresie antiderapantă şi gresie ceramică, faianţă deasupra blatului de lucru şi racorduri pentru apă, gaz, electricitate, canalizare şi ventilaţie. Casele au centrală proprie, iar alimentarea cu gaze se face din reţeaua publică.

„Locuinţele sunt dotate cu sistem de încălzire în pardoseală, sistem conectat la centrala termică a fiecărui imobil şi prevăzut cu termostate individuale, asigurând astfel independenţa energetică şi temperaturile preferate pentru fiecare încăpere.“

Avantajul principal al sistemului de încălzire în pardoseală constă în costurile reduse cu încălzirea în timpul sezonului rece, ca urmare a eficienţei termice.

Casele au fundaţii continue din beton armat şi pereţi structurali din beton armat şi zidărie din cărămidă.

Cine este clientul caselor din proiectul Flora Residence?

Adrian Cionca face un portret-robot care arată astfel: familii cu unu sau doi copii, persoane de 35-50 de ani, în general medici, avocaţi, antreprenori sau IT-işti. Preţul pentru un imobil din proiect începe de la 270.000 de euro, iar de aici poate urca în funcţie de fiecare client şi de aşteptările sau cerinţele acestuia.

„Fiecare român are ceva înclinaţii către design. Plus că, mi se pare normal ca atunci când cumperi o casă să îţi poţi pune amprenta asupra finisajelor.“

Unii clienţi acceptă să fie consiliaţi de specialiştii RPC Group când vine vorba de design şi amenajare, dar sunt şi aceia care vor să îşi pună propria amprentă asupra viitorului cuib. Sunt şi unii care vin cu propriul designer.

„Totuşi, culorile folosite în cea mai mare parte a caselor sunt în acelaşi ton. Oamenii doresc lucruri neutre care pot fi în tendinţe cât mai mult timp cu putinţă. Rar avem clienţi cu dorinţe ieşite din tipare“, spune executivul român.

El adaugă că pandemia a pus multă lume pe gânduri, dar nu a schimbat din temelii comportamentul de consum. Mai exact, oamenii sunt mai atenţi la ce cumpără, îşi analizează mai bine puterea de cumpărare pentru că în final veniturile sunt cele care dictează eventualele achiziţii şi orice alte intervenţii asupra modului cum arată proiectul.

„Astăzi avem o piaţă unde cumpărătorul cântăreşte mai mult opţiunile şi le analizează din unghiuri diferite. Oamenii se gândesc la detalii cum ar fi timpul pierdut în trafic, poziţionarea grădiniţei sau a şcolii faţă de casă, apropierea unui loc de shopping sau a unei săli de fitness. Contează şi cât de bine e conectat imobilul la reţea de transport în comun, dar şi cum arată străzile din apropierea propriului «paradis»“, explică, Adrian Cionca.

El adaugă că unul dintre cele mai mari avantaje pe care le are proiectul Flora Residence este accesul extrem de facil către o serie de opţiuni de shopping precum un magazin de discount Lidl, un hipermarket Auchan sau un centru comercial - Galeria Bega Shopping Sud.  În apropiere se află şi o sală de fitness, o grădiniţă şi o şcoală de stat. Mai mult, complextul este bine conectat la reţeaua de transport public, prin apropiere trecând şi un tramvai şi autobuzul.

De-a lungul celor 15 ani de activitate, RPC Group a dezvoltat deja circa zece alte proiecte imobiliare şi are altele în lucru sau în pregătire.

„Avem un proiect la Timişoara de 150 de apartamente, iar în sud-vestul oraşului deţinem un ansamblu de 120 de apartamente. În nord-vestul Timişoarei sunt 320 de case şi 400 de apartamente, plus noul proiect (Flora Residence - n.red.), cu şcoală, supermarket. Sperăm să finalizăm actele şi pentru un cartier de 600 de case în nordul Bucureştiului“, spunea recent Adrian Cionca.

Pentru Flora Residence, executivul vorbeşte despre spaţii flexibile, adaptabile, perfecte pentru această perioadă în care locuinţa este mai importantă ca oricând.

„Ţinta noastră este să oferim clientului spaţii uşor de mobilat şi foarte uşor de personalizat, astfel că, la nevoie, livingul să poată fi transformat fie în dormitor de oaspeţi, fie în dining room pentru o petrecere de familie.“

Directorul de la RPC Group se fereşte să folosească termenul ìluxî când vine vorba de piaţa rezidenţială locală pentru că, spune el, acest concept are o semnificaţie diferită de la om la om.

„Un exemplu relevant este ce am trăit pe propria piele în această vară, la mare! Eram la restaurantul unui complex de apartamente şi discutam cu soţia mea despre serviciile slabe, despre problemele cu locurile de parcare, despre calitatea inferioară a paturilor şi saltelelor, precum şi de o serie de alte lucruri. La o masă alăturată, două familii defineau aceleaşi apartamente ca fiind de lux.“

Astfel, luxul este un concept subiectiv în general şi în zona rezidenţială în particular, de aceea e important să oferi clientului o serie de dotări prestabilite, dar să îi dai totodată şansa de a-şi personaliza viitorul spaţiu care va deveni acasă. Pentru că, în final, luxul stă în detalii.

 

Adrian Cionca, director al RPC Group

„Ţinta noastră este să oferim clientului spaţii uşor de mobilat şi foarte uşor de personalizat, astfel că, la nevoie, livingul să poată fi transformat fie în dormitor de oaspeţi, fie în dining room pentru o petrecere de familie.“

„Avem un proiect la Timişoara de 150 de apartamente, iar în sud-vestul oraşului deţinem un ansamblu de 120 de apartamente. În nord-vestul Timişoarei sunt 320 de case şi 400 de apartamente, plus noul proiect (Flora Residence - n. red.), cu şcoală, supermarket. Sperăm să finalizăm actele şi pentru un cartier de 600 de case în nordul Bucureştiului.“