Arts & Design

Design minimalist. Gadgeturi pe lista de Crăciun a pasionaţilor de tehnologie

30 dec 2011 662 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Asus N55SF - simplu nordic

Pe lângă aspectul său simplu, elegant, de inspiraţie nordică, laptopul multimedia N55SF de la Asus va im­presiona şi prin calitatea sunetului redat de sistemul audio realizat în colaborare cu firma Bang&Olufsen. Fişa tehnică ne asigură că poate fi utilizat într-o gamă variată de aplicaţii, de la cele de business şi până la cele de divertisment full HD sau gaming. Are un ecran de 15.6 inchi cu o rezoluţie 1600x900 pixeli, un procesor Intel Core i7 la 2 GHz, 8GB memorie RAM, stocare pe un hard disk de 750GB, unitate optică bluray, tehnologie USB 3.0 şi o placă grafică Nvidia GeForce GT555M. Un sistem puternic care îşi poate găsi locul atât pe birourile unei companii, cât şi în camera unui tânăr entu­ziast care îl va putea folosi în aceaşi măsură pentru studiu, lucru, dar şi divertisment.

Are un preţ de aproximativ 1000 euro, www.asus.com.

Samsung Galaxy Note - biroul mobil

Smartphone-tabletă Galaxy Note de la Samsung, de data asta în varianta sa alb imaculat, este un device perfect pentru cei care comunică permanent prin intermediul internetului, al comunităţilor de socializare sau care au nevoie de un mini-birou mobil eficient. Galaxy Note are un ecran Super Amoled de 5.3 inchi care afişează o rezoluţie de 1280x800 pixeli, demnă de un mini-laptop, un procesor dual-core la 1.4 Ghz, 1GB memorie RAM, stocare internă de 16GB expansibilă cu încă 32GB prin intermediul cardurilor micro­SDHC şi o cameră foto de 8 me­gapixeli care poate în­registra videoclipuri la rezoluţii full HD. În plus, are un stylus, S Pen, cu ajutorul căruia se pot lua notiţe sau face schiţe în aplicaţia dedicată S Memo.

Are un preţ de aproximativ 2.700 lei, www.samsung.ro

Panasonic Lumix GF3 - compact şi deştept

Camera foto mirrorless de la Panasonic reu­şeşte să atragă prin specificaţii foarte apropiate de cele ale DSLR-urilor şi un corp com­pact, mai uşor de transportat.

Va fi apreciată de către cei care vor să obţină rezultate foto-video de calitate, într-un mod cât mai simplu, fie că sunt amatori sau avansaţi în tehnicile fotografice.

Camera dispune de un senzor de 12.1 Megapixeli, un sistem de focalizare în 23 de puncte, o viteză de fotografiere în ra­fală de 3.8cps, sensibi­litate ISO între 100 şi 6400, un ecran LCD de 3 inchi, pre­cum şi posibilitea de filmare la rezo­luţii full HD.

Nu-i lipsesc efectele şi con­troa­lele creative sau modurile inteligente care aleg cu precizie parametrii ne­cesari obţinerii unor rezultate foto sau video cât mai reuşite.

Cu un obiectiv de 14mm f/2.5, are un preţ de aproximativ 2.700 lei, www.panasonic.ro.

Philips SoundHub HTS9241 - sistem minimalist

Adepţii stilului minimalist vor aprecia cu siguranţă modelul Philips HTS9241, un minisistem audio video 2.1 elegant, cu finisaje din aluminiu, care încorporează funcţii multimedia de top. Are difuzoare cu tweetere din titan şi o putere audio de 500W RMS, unitate optică bluray pentru vizionarea filmelor în formate High Definition şi chiar 3D, conexiune Wi-Fi cu funcţie SmartTV, plus soluţie de andocare pentru iPhone sau iPod. Nu-i lipeşte slotul SDHC util la vizualizarea fotografiilor sau cel USB prin intermediul căruia putem rula muzică sau videoclipuri în format DivX.

Are un preţ de aproximativ 3.000 lei, www.philips.ro.