Arts & Design

De la modă la arhitectură şi design interior- Armani construieşte hoteluri iar Christian Lacroix realizează piese de mobilier - GALERIE FOTO

08 feb 2011 212 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Dacă Armani a lansat recent un mega hotel în Dubai, designerul de modă Christian Lacroix va lansa la rândul său, în aprilie, prima sa colecţie de piese de mobilier.

Astfel Lacroix va expune la Târgul de mobilă de la Milano o linie de mobiler de lux pentru care s-a asociat cu Sicis, producătoarea de mozaicuri de artă din Ravenna, "capitala italiană a mozaicului".

Piesele sunt inspirate de faimoasele mozaicuri ale împărătesei bizantine Theodora dar adaptate la modernitate conform spuselor designerului care a promis că va uimi cu un amestec de stiluri- de la baroc, neoclasic, post modern, kitsch şi pop.

Lacroix a mai fost implicat în numeroase alte proiecte în afara colecţiilor sale de modă - de la organizarea de expoziţii de fotografie până la decorarea unor hoteluri sau cel mai recent, lansarea unei cărţi de poveşti denumită "Christian Lacroix şi povestea frumoasei adormite".