Arts & Design

Cum arată unul dintre cele mai noi proiecte imobiliare de lux din Capitală, amplasat chiar în inima oraşului. Preţurile locuinţelor urcă de la 800.000 de euro până la 3 milioane de euro

01 oct 2021 1766 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar.

 

Luxul şi confortul pot lua o mulţime de forme. Însă, nimeni nu poate să conteste că luxul înseamnă, printre altele, o locuinţă care să desfete simţuri şi să-şi înconjoare proprietarul cu spaţii armonioase, dotate la cele mai înalte standarde. Este şi cazul La Gloire Elite - Varşovia 6, un proiect rezidenţial pe care şi-a pus semnătura Andrei Iuşut, un dezvoltator cu mai multe lucrări similare în piaţă. Ce aduce nou acesta?

La Gloire Elite - Varşovia 6 este un proiect rezidenţial sofisticat, etalon pentru conceptul de lux şi un flagship pentru portofoliul La Gloire. Exclusivismul său reiese nu doar din aspect, ci şi din strategia de selecţie a cumpărătorilor, care se face pe criterii foarte stricte, ţinând cont de numărul mic de apartamente - doar 17. Preţurile locuinţelor urcă de la 800.000 de euro până la 3 milioane de euro, vârful de gamă fiind corespunzător unuia dintre penthouse-uri, care va fi predat mobilat integral. Livrarea este estimată pentru septembrie 2021.

„Varşovia 6 înseamnă mult mai mult decât un proiect rezidenţial de lux. Este unic pentru că aşa l-am gândit, l-am proiectat şi l-am construit. Este un proiect realmente extraordinar, care îmbină tot ce înseamnă un stil de viaţă frumos şi tihnit,

neapărat de calitate, însă cu respect şi consideraţie faţă de clădirile din jurul său, faţă de oameni, de mediu, de oraş“, explică Andrei Iuşut, dezvoltatorul ansamblului situat în zona Dorobanţi din Capitală, pe strada Varşovia la numărul 6.

Cel mai nou proiect ce stă sub marca La Gloire este amplasat într-o zonă aparte, fiind gândit să îmbătrânească frumos şi lent alături de casele istorice din cartier. Este, totodată, unul dintre puţinele proiecte rezidenţiale posibile din cartier, deoarece terenurile disponibile pentru construcţii similare sunt limitate. Tocmai din aceste motive a fost luată decizia de a găsi proprietari sau chiriaşi care aderă la aceleaşi principii de calitate, estetică, comunitate şi sustenabilitate.

„Clientul Varşovia 6 nu cumpără doar o casă în centrul Bucureştiului, ci aderă la un stil de viaţă. Nu îşi doreşte să epateze, ci dimpotrivă, este o persoană discretă, rafinată, educată, care înţelege şi cultivă arta, frumosul, respectul faţă de mediu, oraş, istoria şi arhitectura zonei în care a ales să locuiască“, consideră Andrei Iuşut.

Astfel, vânzarea Varşovia 6 se va face exclusiv prin recomandări, în urma unui proces de selecţie şi profilare a ofertelor, proces care va ţine cont nu doar de puterea de cumpărare a candidaţilor, ci şi de aspiraţii, stil de viaţă şi valori.

„Am ridicat un imobil de patrimoniu, în care mai multe generaţii de familii pot investi, ştiind că vor lăsa moştenire proprietăţi a căror valoare nu se va diminua în zeci de ani, bunuri ca depozite de sentimente, amintiri de familie, valori emoţionale şi financiare“, adaugă proprietarul La Gloire.

Varşovia 6 poartă semnătura arhitectului Cristian Corvin, autor al designului mai multor restaurante iconice din România, precum Lacrimi şi Sfinţi sau Pâine şi Vin. Iar atributele sale premium sunt vizibile peste tot, începând de la scara interioară realizată de un meşter artizan, fără nicio îmbinare, şi mergând până la covorul persan, lucrat manual, fir cu fir, timp de ani de zile. Pentru că luxul nu este despre a avea, ci despre a valorifica, a păstra şi a cultiva.

„Este un proiect cu totul nou şi realmente inovativ pe piaţa rezidenţială premium din România. Pentru La Gloire, cu siguranţă este cel mai reprezentativ, înglobând viziunea şi valorile noastre de sustenabilitate,

bun-gust, stil de viaţă, frumos şi grijă faţă de arhitectura aparte a zonei Capitalei. Proiectul este unul dintre puţinele posibile aici, având în vedere că vorbim despre foarte puţin teren disponibil pentru genul acesta de construcţii, aspect care îl face cu atât mai dezirabil“, adaugă Andrei Iuşut.

Varşovia 6 este gândit şi proiectat pentru clientul final, nu pentru investiţii sau tranzacţii cu potenţial speculativ. Astfel, dezvoltatorul a făcut şi un „portret-robot“ al viitorului proprietar: are o lichiditate de cel puţin 650.000 de euro şi îşi doreşte o proprietate pe termen lung, fie pentru a locui acolo, fie pentru a o păstra pentru viitoarea familie, pentru moşteniri sau ca plasament pe termen lung şi foarte lung, ca o alternativă la alte plasamente financiare, precum cele în fondurile de investiţii, artă sau terenuri.

Investiţia în La Gloire Elite - Varşovia 6 a fost de 14 milioane de euro pentru cele 17 apartamente. Cel mai mic din ansamblu, cu două camere, are 134 de metri pătraţi construiţi, iar cel mai mare, cu cinci camere, dispune de o suprafaţă de 288 de metri pătraţi construiţi. Complexul are şi două penthouse-uri la al patrulea etaj, fiecare de 397 de metri pătraţi construiţi, unul dintre ele urmând să fie predat gata mobilat.

Arhitectura remarcabilă, faţadele placate cu piatră Salzburg, lambriurile şi pardoselile din lemn exotic african, automatizarea tuturor apartamentelor, eficienţa energetică, izolarea fonică perfectă, dotările care asigură calitatea somnului, prin controlul câmpului electrostatic, parchetul ecologic care se autoregenerează, purifică aerul şi previne problemele respiratorii, dar şi obiectele sanitare şi corpurile de iluminat de cea mai înaltă calitate sunt doar câteva dintre punctele forte ale complexului.

Ca un bonus, apartamentele de la parter vor avea grădini între 53 şi 243 de metri pătraţi, va exista o promenadă comună verde şi alte spaţii verzi vor fi amplasate pe verticala calcanelor vecine.

Varşovia 6 se alătură astfel celorlalte proiecte din portofoliul La Gloire, un fond de investiţii românesc cu capital privat, având parteneri companii şi corporaţii cu capital privat.

„Investim în principal în domeniul imobiliar, fiind activi în sudul şi sud-estul Europei. Strategia noastră este să oferim soluţii pentru creşterea şi aportul de valoare adăugată pentru capitalul clienţilor noştri şi să oferim o bază stabilă pentru investiţii pe termen lung, cu risc scăzut.“

Fondator este Andrei Iuşut, un antreprenor cunoscut îndeosebi pentru dezvoltarea afacerii de familie Divan Group, ce include brandurile Divan, reţeaua fast food Divan Express şi restaurantele Meze Taverna şi Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureştiului. El a vândut toate operaţiunile la începutul anului 2017 şi a fondat businessul La Gloire, activ în imobiliare.

Primele două proiecte rezidenţiale La Gloire, Pipera Vlad Tepeş şi Parc du Lac-Băneasa-Grădina Zoologică, au fost vândute integral în primele şase luni de la apariţia pe piaţă.