Arts & Design

Cum arată casa Cameliei Şucu, unul dintre cele mai cunoscute "branduri" din industria designului interior: „Îmi place ordinea, dar, înainte de toate, aceasta este o casă locuită.“ Galerio Foto

01 dec 2016 18800 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Camelia Şucu este în sine un „brand“ în industria designului interior, de numele ei fiind legat businessul Mobexpert, una dintre primele iniţiative private din România, transformată azi în cel mai mare retailer de mobilă. Acum, Camelia Şucu are alte proiecte, unul dintre cele mai importante fiind chiar propria casă.

„Intraţi, intraţi. Nu vă descălţaţi. Bunica îmi zicea că niciodată să nu-ţi pui musafirii să se descalţe“, spune Camelia Şucu, strategic partner în cadrul ClassIN, un business care propune un concept integrat pentru clienţii săi, de la ideea de design interior până la mobilarea completă a spaţiului de locuit. În noua asociere, Camelia Şucu are 60% din acţiuni, iar Genoveva Hossu, reprezentant al „şcolii“ de design din Cluj, 40%.

Penthouse-ul Cameliei Şucu este amplasat în Clubul Rezi­den­ţial Stejarii, investiţie realizată de omul de afaceri Ion Ţiriac şi unul dintre cele mai exclusiviste proiecte imobiliare de pe plan local.

„Ador spaţiile largi şi lumina naturală, liniştea şi comoditatea, ideea de «refugiu» în mijlocul naturii. În aceste condiţii, nu am stat prea mult pe gânduri când am fost pusă în situaţia de a alege genul de locuinţă pe care să o pot transforma în «acasă». Eram deja într-o relaţie de parteneriat de peste trei ani cu dezvoltatorii complexului imobiliar Stejarii şi cunoşteam în detaliu dedicarea cu care au tratat acest proiect, prin urmare, când a venit momentul oportun pentru a-mi schimba locuinţa, am ales un apartament penthouse care întruneşte toate aşteptările mele“, spune Camelia Şucu.

Structura casei nu a avut nevoie de reconfigurări.

„M-au cucerit din primul moment livingul generos, în care pot primi întreaga mea familie, care cuprinde azi 14 persoane (părinţi, copii, nepoţi, sora mea cu familia ei şi alţi apropiaţi), precum şi zona de bucătărie cu dining, unde ne răsfăţăm cu toţii duminica. Poate, totuşi, dacă mă gândesc mai bine, va trebui să mai extind puţin blatul mesei care acum are doar 3,20 m, ca să fiu sigură că încap toate scaunele copiilor în jurul mesei“, spune râzând Camelia Şucu.

În ciuda caracterului exclusivist, penthouse-ul nu lasă senzaţia de sală de operaţii, medicul Ca­melia Şucu, transformat într-unul dintre cei mai cunoscuţi de­signeri din România, spunând că nu îi plac casele-muzeu, ci casele cu personalitate.

„Îmi plac casele locuite, îmi place ordinea, dar înainte de toate, aceasta este o casă locuită.“

Suprafaţa penthouse-ului are puţine compartimentări, este fluidă, această lipsă de „graniţe“ aducând un plus de generozitate la spaţiul oricum vast.

„Îmi place că am o zonă de citit şi una de entertainment, două dormitoare (unu al meu şi unu pe care l-am amenajat pentru copii), dressing, patru băi şi cameră de serviciu. Nu cred că ar mai fi nevoie de ceva pentru o persoană activă cum sunt eu, care are şi o familie mare. Şi ca să vă îm­părtăşesc un secret, marele atu al apartamentului meu sunt cele două terase, cu vedere spre pădure, unde verdele tronează mai ceva ca într-o seră. Eu le numesc «grădina mea privată» şi chiar e extraordinar faptul că pot să-mi beau ceaiul sau cafeaua în tihnă, într-o astfel de ambianţă energizantă.“

În ciuda meseriei, casa Cameliei Şucu nu este o acumulare de obiecte. Amplitudinea spaţiului este respectată, fiind totuşi câteva prezenţe dominante.

„Aş menţiona trei dintre obiectele de care m-am ataşat: căpiţa Edra, designed by Campana Brothers, un vas ceramic din cultura Cucuteni (de o frumuseţe sălbatică şi cu importante semnificaţii spirituale), dar şi un tablou pe care l-am gândit împreună cu o tânără specialist în design, în care pluteşte o fotă veche de 150 de ani.“

Spune că dintre toate, biblioteca este zona preferată la nivel decorativ, dar în funcţie de momentul zilei gusturile se pot modifica.

Când familia vine în vizită, atunci clar livingul este vedeta, iar pentru momentele de relaxare cele două terase sunt cele mai potrivite locuri.

Acasă devine astfel un organism cu o personalitate multifa­ţetată, cheia în această logică a interiorului fiind ca niciodată spaţiul să nu trădeze personalitatea proprietarului.

„Căminul meu e definit de ceea ce simt şi ceea ce sunt eu ca individualitate, nu de «alinierea planetelor». Acasă înseamnă atât de multe încât nu ştiu dacă pot găsi cuvintele potrivite acum. Acasă trebuie să fie un spaţiu funcţional, comod, relaxant, decorat cu bun-gust, al meu, în care să mă simt în siguranţă şi să mă regăsesc, în care să pot să mă bucur de toţi cei dragi mie şi de timpul petrecut cu ei. De aceea e atât de important ca spaţiul în care locuieşti să fie o extensie a personalităţii tale, pentru că acolo îţi găseşti energia cu care poţi ieşi apoi afară, să cucereşti lumea!“