Arts & Design

Cum arată biroul unuia dintre cei mai influenţi oameni din business-ul românesc - Eugen Voicu, fondatorul Certinvest - GALERIE FOTO

04 oct 2011 2113 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Eugen Voicu este Directorul general al Aviva Pensii şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al Certinvest iar de câteva luni dirijează primul fond de investiţii în artă din piaţa românească. Pe cât de diverse sunt activităţile sale pe atât de minimalist este spaţiul de lucru personal şi cel al companiei pe care a înfiinţat-o în urmă cu aproape 20 de ani.

Noua sală de conferinţe a Certinvest arată aproape spaţial. E animată de un acvariu imens, integrat în perete şi de operele de artă expuse pe şevalete. Lângă sală se află un separeu pentru clienţi, unde se găsesc canapele cu tapiţerie de catifea, obiecte de design interior artizanale şi un "Nud" de Tonitza estimat la peste 100.000 de euro.

Ziua de lucru a omului de afaceri începe la 8.30 am, când ajunge la birou, citeşte presa online şi participă la şedinţe matinale cu colegii, pentru a trasa obiectivele majore ale zilei. Apoi se adânceşte în lucru, fie în biroul personal, fie în întâlniri în noile săli de conferinţă, prânzul servindu-l de cele mai multe ori în compania partenerilor de afaceri, în restaurante precum Uptown sau Cantine de Nicolai.

Lucrări de artă - Tablourile din birou aparţin fondului de investiţii în artă. Le expunem în sediu, înainte să ajungă la licitaţii. La început le ţineam în biroul meu şi cu timpul am devenit pasionat de ele. Când eşti înconjurat de atâtea lucrări începi să le descoperi detaliile şi să te simţi din ce în ce mai atras de artă. De când sunt expuse în spaţiul public contribuie şi la buna dispoziţie şi la relaxarea colegilor mei. Le schimbăm aproximativ o dată pe lună, când facem noi achiziţii.

Globul pământesc - l-am primit de ziua mea în urmă cu 15 ani. Ascunde de fapt un bar în interior, pe care nu-l folosim foarte des. Se întâmplă ca unele sticle să stea acolo ani de zile.

Coarnele de berbec - e o sculptură pe care am cumpărat-o prin '93 de la un artist din Cluj. Mi-a plăcut şi sunt berbec de zodie aşa că am considerat că mi se potriveşte.

Taurul din Sevilla - e de fapt un cub din plastic înăuntrul căruia e gravat un taur. L-am cumpărat de lângă arenele pentru coridă. Mă duce cu gândul la "bull market".

Ipad 2 - Nu sunt un "gadget freak", însă îmi plac noutăţile.Cu reţelele sociale sunt familiar, dar nu şi foarte conectat. Am cont de facebook, însă îl actualizez destul de rar. Mi-ar plăcea la un moment dat să încep un blog cu fiul meu care lucrează în Londra, unde să dezbatem probleme legate de difenţele între generaţii.

Aparat de fotografiat - îmi place să fac fotografii. În călătorii îmi iau aparatul Laika , iar recent mi-am cumpărat din Barcelona şi un Canon Eos 7