Arts & Design

Coupe Renault: Avem noul Megane

09 apr 2009 30 afişări
Din aceeaşi categorie
Dupa indelungi teste pentru adaptarea la conditiile rutiere nationale, Renault a adus noul Megane si pe piata locala. Noul model compact din gama francezilor a fost observat la teste in Romania inca de la finalul anului trecut, interval in care a fost ajustat pentru solicitarile drumurilor locale si a fost introdus in echiparea de baza pachetul „Drumuri dificile".
Totodata Renault a adus si noul coupe, care este disponibil incepand cu un pret de 14.350 de euro, cu TVA inclusa. In functie de mototizare si dotari pretul urca pana la aproape 18.000 de euro. Gama de motorizari, la fel ca si in cazul versiunii cu cinci usi, este formata de propulsorul pe benzina, de 1.6 litri si 110 Cp si de doua dieseluri de 1.5 si 1.9 litri care dezvolta 105 si respctiv 130 de CP.
In echiparea de baza pentru noul Megane coupe avem introduse pe langa sistemele de siguranta ABS, EBV sau AFU si cele opt airbaguri si tempomat si limitator de viteza, functia „Follow me home" sau proiectoare de ceata.
Daca din punct de vedere tehnic coupeul preia aproape in totalitate platforma versiunii in cinci usi, la capitolul design avem modificari importante. Incepand de la partea frontala liniile caroseriei sunt mai cizelate, punand in evidenta blocurile optice alungite, iar in lateral largirea portierelor spre partea posterioara da impresia unui ampatament mai redus. Spatele aduce indei noi, cu nuante inspirate parca din designul coupeurilor italiene din segmentul compact.