Arts & Design

Cel mai scump divorţ din istorie: soţia unui oligarh rus cere 5 mld. euro la partaj

06 iul 2010 68 afişări
Din aceeaşi categorie
Cel mai scump divorţ din istorie: soţia unui oligarh rus cere 5 mld. euro la partaj

Un oligarh rus este personajul principal al celui mai costisitor divorţ din istorie, după ce soţia sa a cerut în urma separării 5,77 miliarde de dolari sau jumătate din averea pe care acesta a strâns-o din 1987 (când s-a căsătorit) şi până astăzi.

Pe locul al zecelea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, Dimitri Ribolovlev, în vârstă de 43 de ani, are două fiice şi divorţează după 23 de ani de căsnicie. Ce are de pierdut? Colecţia sa de artă, ce include opere semnate de Picasso, Van Gogh, Gauguin şi Monet, iahtul 'The My Anna' în valoare de 109,39 milioane de dolari şi o casă în Palm Beach, Florida, evaluată la 94,14 milioane de dolari care a aparţinut înainte magnatului Donald Trump.

Doamna Ribolovlev l-a acuzat pe miliardar de repetată infidelitate şi, chiar dacă în publicaţia Forbes este listat cu o avere de numai 8,48 miliarde de dolari, ea susţine că oligarhul deţine mult mai mult. Dacă cererile sale vor fi acceptate, divorţul Ribolovlev va deveni cel mai scump din istorie, depăşindu-l pe cel al lui Rupert Murdoch (1,67 miliarde de dolari).