Arts & Design

Cea mai ridicolă idee de afaceri a primit deja o finanţare de 100.000 de dolari. Galerie FOTO

02 oct 2012 10929 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

Proiectele mai puţin "serioase" îşi fac loc pe platforma de finanţare online Kickstarter, scrie Business Insider. Ideea unei perne care poate fi luată peste tot şi purtată în orice poziţie a intrat în campanie de strângere de fonduri pe data de 18 septembrie şi a strâns în două săptămâni circa 100.000 de dolari, cu 30.000 de dolari mai mult decât şi-a propus.

Ostrich Pillow (Perna Struţ) este o creaţie a studiourilor de design KG. Este o pernă masivă care se trage peste cap şi permite un somn destul de confortabil, cam în orice loc public, conform producătorilor.

Perna este prevăzută cu o gaură în zona gurii şi nasului, pentru respiraţie, şi două orificii pentru introducerea mâinilor. "Tot ce trebuie să faceţi este să vă alegeţi un loc de dormit", este sloganul firmei producătoare, care parodiază o campanie pentru un model de pătură cu mâneci, numită Snuggie, care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare la nivel mondial.

Perna Struţ a primit deja peste 1.000 de comenzi pe Kickstarter, şi este susţinută şi promovată de site-uri ca Glamour, TechCrunch şi The Next Web.

Kickstarter este o platformă online de finanţare a proiectelor de tip start-up prin intermediul căreia oricine poate investi în afacerile postate pe site. Proiectele start-up trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi prezente pe platformă, cum ar fi scopuri caritabile sau burse. Start-up-urile care solicită finanţare trebuiă să fixeze un prag pe care speră să-l obţină într-o perioadă de timp dată. Pot contribui cu bani doar persoane din SUA, de peste 18 ani. Plăţile se fac pe site-ul Amazon. Dacă afacerea nu reuşeşte să obţină pragul de finanţare pe care şi l-a propus, toate celelalte sume se returnează investitorilor. Kickstarter păstrează 5% din fondurile obţinute, în timp ce Amazon reţine o cotă de 3-5%.