Arts & Design

Cea mai cunoscută sală de concerte din Marea Britanie vinde o lojă pentru jumătate de milion de lire

08 aug 2011 493 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cea mai cunoscută sală de concerte din Marea Britanie vinde o lojă pentru jumătate de milion de lire

O lojă la Royal Albert Hall din în Londra a fost pusă la vânzare pentru suma de 550.000 de lire sterline, conform agenţiei de imobiliare Harrods Estates, scrie AFP. Boxa are cele mai bune locuri din sala de concerte şi "este un cadou ideal pentru persoana iubită", spun agenţii de vânzări. Deşi cu aceiaşi bani se poate achiziţiona un apartament cu două dormitoare în cartierul londonez exclusivist Chelsea, avantajul este că boxa va rămâne în proprietatea cumpărătorului şi a familiei sale timp de 865 de ani. Loja este singura din sală care mai are încă suprafeţe din lemn şi oglinzi originale din secolul 19.

Shirley Humphrey, directorul de vânzări şi marketing din al Harrods Estate spune că lojele de la Royal Albert Hall sunt puse la vânzare extrem de rar, mai ales cele cu elemente originale de design. "Loja cu 5 locuri este perfectă pentru a petrece timpul liber, fie cu familia sau prietenii, fie cu partenerii de afaceri".

Royal Albert Hall este rezultatul unui plan realizat de Prinţul Albert, soţul Reginei Victoria, de a promova cultura în regiunea South Kensignton.

Prinţul a murit în 1861 dar planurile de construcţie au mers mai departe şi Royal Hall s-a deschis în 1871. De atunci a devenit una dintre cele mai cunoscute locaţii pentru concerte, din Marea Britanie. Aici au loc de la concerte de muzică clasică până la concerte live cu rapperi precum Jay Z.

Pentru a strânge fonduri pentru finalizarea construcţiei, Regina Victoria a invitat oamenii să închirieze locuri în sală, pentru o perioadă de 999 de ani, la preţul de 100 de lire sterline. Regina Victoria a cumpărat atunci 20 de locuri care aparţin şi astăzi casei regale.