Arts & Design

Cartile din salonul de frumusete

13 mai 2010 107 afişări
Din aceeaşi categorie

Sunt numai cateva zile de cand a avut loc deschiderea oficiala La Bibliotheque. Cu o investitie de aproximativ 100 de mii de euro, salonul de beauty a reusit sa se remarce cu un concept complet nou. "Ideea are la baza relaxarea. Atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual. Suntem un salon de beauty, dar care functioneaza si in regim de biblioteca si librarie. Clientele noastre vor putea deschide fise cu cartile imprumutate sau vor putea pur si simplu sa le cumpere", spune Iulia Tataru, proprietara La Bibliotheque.

Targetul salonului-biblioteca sunt "femeile de cariera, femeile inteligente, femeile care muncesc si care sunt foarte ocupate si stiu sa aprecieze cum se cuvine un moment de relaxare", spune Tataru. Tocmai de aceea s-a gandit sa adapteze programul - intre 8 dimineata si 8 seara in fiecare zi si, in curand, deschis inclusiv duminica. "Nu vrem sa promovam La Bibliheque neaparat ca pe un salon de beauty. Nu trebuie sa vii aici doar pentru a-ti face unghiile sau parul. Poti veni si doar daca vrei o carte buna si o prajitura sau un ceai", explica proprietara care planuieste sa deschida si o terasa in gradina cat de curand. "In doua saptamani, deschidem si o terasa in curtea din spatele casei. Clientele vor putea sa bea o limonada, sa manance o prajitura si sa citeasca o carte. Practic cineva poate veni aici sa stea o zi intreaga fara sa se plictiseasca si fara sa moara de foame", spune zambind Tataru.

Casa in care se afla La Bibliotheque pastreaza ideea nonconformista a conceptului. "Am stiut de la inceput exact ce imi doresc de la casa in care va fi salonul. Trebuia sa fie o casa monument istoric, autentica, suficient de spatioas, dar intima, sa se potriveasca foarte bine cu atmosfera de biblioteca, sa fie o casa cu parchet, cu camere inalte, cu tamplaria veche, de lemn. Am cautat 3 luni pana am gasit locul asta. Si cand am gasit-o era intr-o stare jalnica, motiv pentru care ne-a luat destul de mult timp reconditionarea", povesteste proprietara. Pentru reparatii, restaurare si design, Tataru a lucrat cu un singur arhitect, iar rezultatul este o casa care a pastrat tot farmecul atmosferei de demult, dar cu accente tehno-futuriste (lampi minimaliste, accesorii metalice).

Cea mai mare si mai primitoare camera a salonului este coaforul, urmata indeaproape de biblioteca. Deasupra fiecarei camere sta o placuta discreta care anunta ce proceduri de beauty au loc inauntru. In functie de servicii au fost alese si cartile din fiecare spatiu. In camera de pedichiura sunt carti de calatorie, in camera coaforului troneaza pe rafturi albume intregi de arta - pictura, sculptura, fotografie, design, fashion. Chiar si in bai sunt niste minibiblioteci (psihologie si filosofie).