Arts & Design

Care sunt noutăţile celei de-a şaptea ediţii a Art Safari, cel mai mare eveniment dedicat artei din România

06 feb 2020 991 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Art Safari, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, va avea loc în 2020 în perioada 15-24 mai, aceasta fiind cea de-a şaptea ediţie.

Printre noutăţile anunţate se numără prima expoziţie în România a grupului american devenit fenomen mondial - Guerrilla Girls. De asemenea, la ediţia din 2020 a Art Safari va fi organizată o expoziţie dedicată lui Sabin Bălaşa, pictor contemporan celebru în anii '80-'90. El este cunoscut pentru nuanţele sale de albastru şi personajele de basm.

Tot cu ocazia celei de-a şaptea ediţii, publicul va să redescopere opera lui Gheorghe Petraşcu, unul dintre cei mai importanţi maeştri ai artei româneşti de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Şcolii de la Bucureşti - artei contemporane din Capitală, începând cu anii '90.

„Art Safari Bucureşti, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, este mai mult decât un muzeu temporar care expune artă diversă. Este o experienţă ce conectează oamenii şi le oferă o platformă de dialog. Anul acesta, publicul va avea şansa să descopere o expoziţie-fenomen a celebrului grup Guerrilla Girls, care după expoziţii la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneţia, Van Gogh Museum, Art Basel şi o carieră de patru decenii, vine în România la Art Safari”, spune Ioana Ciocan, director Art Safari Bucureşti. Ea mai spune că în expoziţia Sabin Bălaşa se vor regăsi principalele teme ale creaţiei sale, străbătute de mituri şi fabulous, în care omul şi Universul au o legătură puternică.

„Pavilionul Muzeal este dedicat operei lui Gheorghe Petraşcu, la aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectivă. În Pavilionul Central „Şcoala de la Bucureşti”, dincolo de fabulosul recordurilor şi vedetelor artei contemporane, vor fi expuse instalaţii şi artă interactivă. O nouă ediţie Art Safari de neratat!”

Cea de-a şaptea ediţie a Pavilionului de Artă Bucureşti — Art Safari se va desfăşura într-o clădire care urmează să fie dezvăluită. Cea de-a şasea ediţie a Art Safari a avut loc în toamna lui 2019, într-o clădire-monument - Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Biletele early-bird, cu o reducere de 50%, respectiv 30 lei pentru un bilet de o zi şi 55 lei pentru abonamente au fost puse în vânzare.

Art Safari Bucureşti va putea fi vizitat şi noaptea, în cadrul celei de-a doua ediţii Night Tours, o experienţă de vizitare care va cuprinde un tur ghidat în expoziţii, artă performance live şi muzică.

Programul educaţional Art Safari Kids 2020 va cuprinde ateliere de artă (ilustraţie în acuarelă, ateliere de sculptură din sârmă, pictură pe sticlă, modelaj în lut, ateliere de autoportret, pictură ceramică etc.) şi tururi ghidate special realizate pentru copii.